Βουνά Ελλήνων Θεών Εκτός Ελλάδος

Βουνά Ελλήνων Θεών Εκτός Ελλάδος
Δεν είναι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλο τον κόσμο. Μεγαλοπρεπή βουνά τα οποία αγγίζοντας τον ουρανό, φέρουν το όνομα θεών του Ολύμπιου Πανθέου.

Όρος Κ2
Στο σύνορο μεταξύ Μπαλτιστάν, Πακιστάν και την Αυτόνομη Επαρχία Τασκούργκαν Τατζίκ της Κίνας. Με ύψος κορυφής 8.611 μέτρα, βρίσκεται η υψηλότερη κορυφή της οροσειράς του Καρακορούμ και η υψηλότερη κορυφή του Πακιστάν.

Το Κ2 (επίσης γνωστό ως Τσογκόρι/Κοκίρ, Κέτσου/Κέτου και όρος Γκόντουιν-Όστεν) (Ουρντού:شاہ گوری) είναι το δεύτερο ψηλότερο βουνό στη Γη μετά το όρος Έβερεστ με ύψος 8.611 μέτρα. Είναι το μοναδικό βουνό που δεν έχει όνομα, αλλά και το μοναδικό που αποκαλείτε Βουνό του Δία.

Το επιβλητικό βουνό ανακαλύφθηκε την δεκαετία του 1850, όταν ο αντισυνταγματάρχης του αγγλικού αποικιακού στρατού των Ινδιών, Τόμας Τζωρτζ Μοντγκόμερυ (1830-1878), συμμετείχε στη λεγόμενη «μεγάλη τριγωνομετρική εξερεύνηση» της περιοχής των Ινδιών.

Όταν η ομάδα έφτασε στο βόρειο Πακιστάν και συγκεκριμένα στο ορεινό Καρακορούμ, ο Μοντγκόμερυ από το όρος Χαρμούκ που στα ντόπια σήμαινε «Το στόμα του άρχοντα Σίβα», παρατήρησε σε απόσταση 210 περίπου χιλιομέτρων δύο πανύψηλες κορυφές σε σχήμα πυραμίδας να προεξέχουν των άλλων βουνών. 

Στις κορυφές αυτές έδωσε τα ονόματα Κ1 και Κ2, για να τις καταχωρήσει και στην συνέχεια πήγε να μάθει τα ονόματα που είχαν αποδώσει οι ντόπιοι για τις κορυφές.

Η κορυφή Κ1 έφερε το όνομα Μάσερμπρουμ. Από τους ντόπιους έμαθε ότι Μάσερμπρουμ σήμαινε το οπλισμένο βουνό. Η παράδοση έλεγε ότι όταν οι θεοί πολέμησαν μεταξύ τους, στο Μάσερμπρουμ (μπρουμ σημαίνει βουνό) υπήρχε μία δύναμη/ον, που έστελνε αστραπές και κεραυνούς προς κάθε κατεύθυνση καταστρέφοντας τους εχθρούς των θεών.

Ένας μύθος σαν κι αυτόν, δεν φάνηκε περίεργος στον Μοντγκόμερυ αφού σχεδόν όλα τα βουνά των Ιμαλαΐων, είχαν παρόμοιες παραδόσεις για τους θεούς που κάποτε ζούσαν εκεί. 

Εκείνο που του έκανε μεγάλη εντύπωση, ήταν ότι το άλλο βουνό, που ονόμασε Κ2 (το «Κ» από το Καρακορούμ), δεν έφερε κανένα ντόπιο όνομα και ήταν το ακατονόμαστο βουνό.


Ήταν σύμφωνα με την παράδοση το βουνό της γνώσης και το ησυχαστήριο των θεών, όπου κανείς δεν το πλησίαζε για να μην ενοχλήσει τους θεούς. Όσους ντόπιους κι αν ρώτησε έπαιρνε την ίδια απάντηση. Το Κ2 ήταν το βουνό χωρίς όνομα και μέχρι τις μέρες μας ονομάζεται Κ2.

Κάτι αξιοθαύμαστο όσο αφορά το βουνό του Δία, είναι η σκιά του και η ακριβής μορφή της πυραμίδας που σχηματίζει.

ΌΡΟΣ KAILASH

Το δεύτερο βουνό που συναντάμε είναι όρος Kailash στο Θιβέτ, το βουνό του Απόλλωνα!

Το όρος Kailash είναι μια εντυπωσιακή κορυφή των Ιμαλαίων στο δυτικό Θιβέτ. Ανέρχεται σε υψόμετρο 6.714 μέτρα σε μια από τις ψηλότερες και πιο απόκρημνες περιοχές των Ιμαλαίων. Είναι η πηγή για μερικά από τα μεγαλύτερα ποτάμια της Ασίας, όπως ο Ινδός, ο Βραχμαπούτρας κ.ά. 

Θεωρείται τόπος ιερός σε τέσσερις θρησκείες: Βουδισμό, Ζαινισμό, Ινδουισμό και της θρησκείας Bön.

Το Kailash (Κάι-Λας) σημαίνει κορυφή, ή αλλιώς ο Βράχος του Απόλλωνα, αφού στην τοπική διάλεκτο ο «Κάι» ήταν ο Απολλώνιος τοξοβόλος, ακερσεκόμης Φοίβος. Ενώ η λέξη «Λας», σημαίνει λίθος, πέτρα/βράχος.


Παράξενο όμως, είναι το γεγονός ότι το όρος του Θιβετ εχει ύψος 6.666 μ., απέχει από το μνημείο του Stonehenge 6.666 χιλιόμετρα και από το Βόρειο Πόλο άλλα 6.666 χιλιόμετρα. Ενώ, από τα βουνά του Νότιου Πόλου διπλάσιο των 6.666 χιλιόμετρων. 

Όταν κάθονται κοντά στο βουνό Kailas οι άνθρωποι γερνούν γρηγορότερα (12 ώρες είναι περίπου σε 2 εβδομάδες), και αποδεικνύεται από την ανάπτυξη των μαλλιών και των νυχιών.

Αν υπάρχει ένα μέρος στον πλανήτη πιο ασυνήθιστο είναι ακριβώς αυτό.
Τέλος, κάτι που είναι αξιόλογο να αναφερθεί είναι, ότι το ιδιόρρυθμο αυτό βουνό κατά πολλούς είναι μία κατεστραμμένη αρχαία πυραμίδα. 

Πραγματικότητα ή δημιούργημα καλπάζουσας φαντασίας…;

epirusblog.gr
5 of 5
Βουνά Ελλήνων Θεών Εκτός Ελλάδος
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 1710423468954059012
item