ΠΑΣΟΚ: Προκλητική παρέμβαση Κοντονή στη Δικαιοσύνη -Ως εδώ τα παιχνίδια με τους θεσμούς ΠΑΣΟΚ: Προκλητική παρέμβαση Κοντονή στη Δικαιοσύνη -Ως εδώ τα παιχνίδια με τους θεσμούς | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

ΠΑΣΟΚ: Προκλητική παρέμβαση Κοντονή στη Δικαιοσύνη -Ως εδώ τα παιχνίδια με τους θεσμούς

ΠΑΣΟΚ: Προκλητική παρέμβαση Κοντονή στη Δικαιοσύνη -Ως εδώ τα παιχνίδια με τους θεσμούς
Με έντονο τρόπο αντέδρασε το ΠΑΣΟΚ στην στάση του υπ. Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή στην Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδας, κάνοντας λόγο για «νέα ωμή και προκλητική παρέμβαση».
«Η σημερινή νέα, προκλητική, ωμή παρέμβαση του Υπουργού Δικαιοσύνης στο έργο των δικαστικών και εισαγγελικών αρχών, και μάλιστα από το βήμα της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, σηματοδοτεί το αποκορύφωμα της συστηματικής καθεστωτικής απόπειρας χειραγώγησης της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης από μια επικίνδυνη και αυθαίρετη Κυβέρνηση» τονίζει το ΠΑΣΟΚ.
Οπως επισημαίνει η Χ. Τρικούπη, αναφερόμενη στην στάση του προέδρου του ΣτΕ «απαντώντας στη νέα εκτροπή του κ. Κοντονή, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας διατύπωσε αυτό που όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες έχουν διαπιστώσει με αποστροφή: η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ εξακολουθεί με θρασύ και απροκάλυπτο τρόπο να παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη και να μεταχειρίζεται τους λειτουργούς της ως μέσα εξυπηρέτησης αλλότριων συμφερόντων και σκοπών. Ματαιοπονούν».
Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ «οι Έλληνες δικαστές και εισαγγελείς, όλα αυτά τα χρόνια της θεσμικής κρίσης έχουν αρθεί στο ύψος των ιστορικών περιστάσεων. Με σθένος και αξιοπρέπεια, έχουν υψώσει το ανάστημά τους απέναντι σε κάθε είδους απειλή. Σε κάθε απόπειρα παρέμβασης και επηρεασμού. Το μήνυμά τους είναι σαφές κι αυστηρό: Κανείς δεν διώκεται κατά παραγγελία κέντρων εξουσίας και συμφερόντων. Κανείς δεν παγιδεύεται σε σκηνοθετημένες διώξεις και αναμοχλεύσεις υποθέσεων. Κανείς δεν επιτρέπεται να εμπλέκεται σε καφκικές ανακριτικές και διωκτικές διαδικασίες».
Και το ΠΑΣΟΚ καταλήγει: «Η Δικαιοσύνη δεν υποτάσσεται σε συμφέροντα και πιέσεις απ' όσο ψηλά κι αν προέρχονται. Η Κυβέρνηση οφείλει άμεσα να παραιτηθεί από κάθε προσπάθεια επηρεασμού των δικαστών. Επιβάλλεται να σταματήσει εδώ και τώρα τα παιχνίδια με τη Δικαιοσύνη και το Κράτος Δικαίου. Ως εδώ!».

Epirusblog Gr
5 of 5
ΠΑΣΟΚ: Προκλητική παρέμβαση Κοντονή στη Δικαιοσύνη -Ως εδώ τα παιχνίδια με τους θεσμούς
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 3042973798590067956
Σχόλια
item