Γιάννενα: Το άρωμα Χριστουγέννων κρατάει ακόμα Γιάννενα: Το άρωμα Χριστουγέννων κρατάει ακόμα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Το άρωμα Χριστουγέννων κρατάει ακόμα

Γιάννενα: Το άρωμα Χριστουγέννων κρατάει ακόμα
Στα ίδια υψηλά επίπεδα πληρότητας με αυτά των Χριστουγέννων, όπου ολόκληρος ο νομός Ιωαννίνων κατακλύστηκε από χιλιάδες επισκέπτες από ολόκληρη τη χώρα, κινείται η πληρότητα ξενοδοχείων και καταλυμάτων την περίοδο της Πρωτοχρονιάς. 
Δωμάτια σε ξενοδοχεία και καταλύματα στην πόλη και στους ορεινούς προορισμούς προκύπτουν μόνο μέσα από ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής, ενώ στα αξιοσημείωτα είναι και το γεγονός, ότι για πρώτη φορά ίσως τα τελευταία χρόνια σημαντικό μερίδιο στις διανυκτερεύσεις κερδίζουν και περιοχές που δεν έχουν αξιοποιηθεί τόσο τουριστικά, όπως ο δήμος Δωδώνης, με τα λιγοστά, αλλά ποιοτικά καταλύματα που λειτουργούν στα διοικητικά του όρια.
Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το εάν θεωρεί, ότι το τουριστικό «μπουμ» της φετινής περιόδους είναι ένα σημειακό γεγονός ή η απαρχή για καλύτερες ημέρες, τόνισε πως προφανώς αποτελεί προϊόν της εξαιρετικής δουλειάς που γίνεται από όλους τους φορείς του τουρισμού. 
Πρόσθεσε όμως, πως αυτό που πρέπει να επιδιωχθεί είναι αυτό που ζητούν και οι επισκέπτες, να υπάρχει δηλαδή μεγαλύτερη και άμεσα σύνδεση της διαμονής και διασκέδασης με τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα.
«Δεν είναι σημειακό το γεγονός. Έχει γίνει πολλή δουλειά από όλους τους φορείς. Εγώ σέβομαι τη δουλειά όλων. Το θέμα είναι ότι εμείς θέλουμε τουρισμό χειμερινό και καλοκαιρινό. 
Αλλά δεν τον θέλουμε χωρίς την προώθηση και των τοπικών μας προϊόντων. Εκεί θέλουμε πολύ δουλειά ακόμη. Ο καθένας που μας επισκέπτεται θέλει να γνωρίσει και τα τοπικά προϊόντα. Δεν θέλει αυτό που βρίσκει και κάπου αλλού να το βρει και σε εμάς. Δεν θέλει π.χ. βούτυρο ή  μέλι Γερμανίας. 
Αυτό το είδα όλες αυτές τις ημέρες, με τον κόσμο να θέλει το ιδιαίτερο το Ηπειρωτικό της ποιότητας. Εκεί θα ρίξουμε το βάρος για να είναι πραγματικά αυτές οι μέρες η απαρχή».
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ele.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Το άρωμα Χριστουγέννων κρατάει ακόμα
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 2032224440567765418
Σχόλια
item