Ήγουμενίτσα: Χριστουγεννιάτικη πανδαισία στην Ηγουμενίτσα με ομιλία, ύμνους, κάλαντα, θεατρικό και ιστορίες! Ήγουμενίτσα: Χριστουγεννιάτικη πανδαισία στην Ηγουμενίτσα με ομιλία, ύμνους, κάλαντα, θεατρικό και ιστορίες! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ήγουμενίτσα: Χριστουγεννιάτικη πανδαισία στην Ηγουμενίτσα με ομιλία, ύμνους, κάλαντα, θεατρικό και ιστορίες!

Ήγουμενίτσα: Χριστουγεννιάτικη πανδαισία στην Ηγουμενίτσα με ομιλία, ύμνους, κάλαντα, θεατρικό και ιστορίες!
Το πολυπληθές κοινό, που προσήλθε στη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, την οποία οργάνωσε ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Γκραικοχωρίου, με γενικό τίτλο "Χριστός ετέχθη", απόλαυσε μια πανδαισία, γι΄ αυτό το θερμό του χειροκρότημα ήταν ζεστό. 

Το πρόγραμμα πλούσιο και πλήρες. Ομιλία από τον ηγούμενο της Μονής Γηρομερίου αρχιμανδρίτη Μεθόδιο Ντελή, που μεταξύ άλλων σημείωσε, ότι δε φτάνει μόνο να πηγαίνουμε στην Εκκλησία τα Χριστούγεννα, αλλά πρέπει να αφήνουμε στην άκρη κάθε κοσμικό περισπασμό και η καρδιά μας να φτερουγίζει κοντά στο νεογέννητο βρέφος της φάτνης. 

Στη συνέχεια ανέβηκε η πολύ  καλά διασκευασμένη και σκηνοθετημένη από το Βασίλη Δόση θεατρική παράσταση "Μια ξεχωριστή ημέρα του μπαρμπα Γιάννη", όπου η παιδική θεατρική ομάδα του Συλλόγου αποκάλυψε το ταλέντο της, καθώς ήταν συγκλονιστική η ερμηνεία όλων των παιδιών. 

Ακολούθησαν ύμνοι από τη Βυζαντινή Χορωδία του Ναού της Ευαγγελίστριας Ηγουμενίτσας, υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτη εγνωσμένης αξίας Αναστάσιου Δηλαβέρη, η εμπνευσμένη καθοδήγηση του οποίου,  έδωσε αρμονία, ισορροπία και κάλλος ως προς το αποτέλεσμα. 

Ενδιάμεσα ο προϊστάμενος του ναού και αρχιερατικός επίτροπος περιφέρειας Ηγουμενίτσας πρωτοπρεσβύτερος-θεολόγος  π. Ελευθέριος Κωνσταντής, σχολίασε καταλλήλως την υμνολογία, κάνοντας τους ακροατές, με το σύντομο αλλά περιεκτικό και μεστό σε νοήματα λόγο του, να αντιληφθούν ότι οφείλουμε να μην περιορίζουμε τα ενδιαφέροντά μας εδώ στη γη, λες και δεν υπάρχει ουρανός, αλλά να πολιτογραφηθούμε πολίτες Χριστού. 

Τα παιδάκια είπαν με ωραία ηχητικά χρώματα τα κάλαντα, ενώ οι χριστουγεννιάτικες ιστορίες, γραμμένες από το Γεώργιο Ματρακούκα, ήταν απλές, ζουμερές και νοηματοδοτημένες. 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως Παραμυθίας πρωτοπρεσβύτερος π. Βελισσάριος Σάντας, οι βουλευτές Μάριος Κάτσης και Βασίλης Γιόγιακας, ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος κ.ά. 

Το χρήσιμο μήνυμα, που βγήκε, ήταν ότι μετά τη γέννηση του Χριστού οι πόνοι γίνονται χαρά και οι πικροί λυγμοί ξεσπούν σε δοξολογικό ύμνο.  
Epirusblog Gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα: Χριστουγεννιάτικη πανδαισία στην Ηγουμενίτσα με ομιλία, ύμνους, κάλαντα, θεατρικό και ιστορίες!
Epirusblog Gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 9178842264385737331
Σχόλια
item