Κίνημα Αλλαγής: Λίγη αντιπολίτευση, πολύ φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ Κίνημα Αλλαγής: Λίγη αντιπολίτευση, πολύ φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Κίνημα Αλλαγής: Λίγη αντιπολίτευση, πολύ φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ

Κίνημα Αλλαγής: Λίγη αντιπολίτευση, πολύ φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ
Μπορεί να φταίει η οργανωτική αμηχανία του νεοσύστατου «Κινήματος Αλλαγής». ΄Η, ακόμη, και οι προσωπικές ενστάσεις των μέχρι χθες «ισότιμων» διεκδικητών της ηγεσίας της κεντροαριστεράς, αναφορικά με το μονοκρατορικό προφίλ που δείχνει να διαμορφώνει εμμονικά η κ. Φώφη Γεννηματά...
Αυτό, πάντως, που βγαίνει προς τα έξω είναι μια αμφιλεγόμενη στάση αναμονής, ένας δισταγμός ως προς τον παρεμβατικό ρόλο και λόγο του «Κινήματος Αλλαγής», στο διαμορφούμενο από τις εξελίξεις πολιτικό σκηνικό. Μια ατολμία άσκησης αντιπολίτευσης. 
Η τρίτη αξιολόγηση κλείνει «θριαμβευτικά» για την κυβέρνηση, η οποία παιανίζει την επικείμενη έξοδο από τα μνημόνια «χωρίς πρόσθετα μέτρα»-παραλείποντας ωστόσο να κάνει λόγο για τα... προαποφασισμένα ήδη με την δική της συγκατάθεση επαχθή μέτρα για συντάξεις, αφορολόγητο, πλειστηριασμούς...
Ως εάν να θέλει να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες περί ικανοποιήσεως του Μαξίμου για την εκλογή της κ. Φώφης Γεννηματά στην ηγεσία του «νέου» κόμματος, λόγω της προβαλλόμενης διάθεσης της να τηρεί αποστάσεις από την ΝΔ (και το ενδεχόμενο μετεκλογικής σύμπραξης ή τουλάχιστον στήριξης πιθανής κυβέρνησης με κορμό την ΝΔ), το «Κίνημα Αλλαγής» έχει αποφύγει να πάρει ξεκάθαρες θέσεις σε σειρά ζητημάτων.
Να καταστήσει γνωστές τις θέσεις του αναφορικά με τους πλειστηριασμούς (και τον συνεχιζόμενο εμπαιγμό από πλευράς κυβέρνησης ότι «προστατεύεται η πρώτη κατοικία»...), τις επί της ουσίας περικοπές των επιδομάτων τέκνων οι οποίες εμφανίζονται από την κυβέρνηση με επιστράτευση της... δημιουργικής  λογιστικής ως «αυξήσεις», την ενδεχόμενη προοπτική να περικοπούν οι συντάξεις, δια της μεθόδου της «προσωπικής διαφοράς», πριν από το 2019, αν δεν επιτευχθούν οι στόχοι του [πρωτογενούς πλεονάσματος μέσα στο 2018.
Αποτέλεσμα αυτής της διστακτικής στάσης που τηρεί το «Κίνημα Αλλαγής», είναι να δημιουργείται η εντύπωση ότι, τουλάχιστον μέχρι να γίνει το ιδρυτικό του συνέδριο, δεν θέλει να δημιουργήσει σαφώς οριοθετημένο μέτωπο προς τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αλλά ούτε να δημιουργήσει την εντύπωση ότι κόβει κάθε δρόμο για συνεργασία με την ΝΔ (με την οποία εναρμονίσθηκε πλήρως στο ζήτημα της πώλησης βλημάτων στην Σαουδική Αραβία), αναμένοντας το ξεκαθάρισμα των πολιτικών συσχετισμών αλλά και... τις πρώτες δημοσκοπήσεις που θα καταγράψουν την απήχηση στην κοινωνία του νέου φορέα.
Αυτό, ίσως, να βολεύει και την κ. Γεννηματά (που δείχνει αποφασισμένη να κινηθεί ως ο αδιαμφισβήτητος αρχηγός του «Κινήματος», και όχι ως «πρώτη μεταξύ ίσων»...), που προφανώς θέλει να περιμένει να κατακάτσει ο θόρυβος και οι εντυπώσεις από τις εκλογές για την ανάδειξη της ηγεσία του νέου φορέα, να αποσαφηνισθούν οι εσωκομματικές ισορροπίες και συσχετισμοί, και μετά να αρχίσει να διαμορφώνει πολιτική ως προς το... με ποιόν θα πάει και ποιόν θ’ αφήσει, σε περίπτωση μη σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης από την ΝΔ στις οποτεδήποτε γίνουν βουλευτικές εκλογές.

Epirusblog Gr
5 of 5
Κίνημα Αλλαγής: Λίγη αντιπολίτευση, πολύ φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 2069384460250019926
Σχόλια
item