Γιάννενα: Ήρθε ο… Άι Βασίλης για το πανεπιστήμιο Γιάννενα: Ήρθε ο… Άι Βασίλης για το πανεπιστήμιο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Ήρθε ο… Άι Βασίλης για το πανεπιστήμιο

Γιάννενα: Ήρθε ο… Άι Βασίλης για το πανεπιστήμιο

Οικονομική «ανάσα» πήρε το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων που έλαβε πάνω από 2 εκ. ευρώ, προκειμένου να καλύψει ληξιπρόθεσμες οφειλές του παρελθόντος, αλλά και ως ειδική επιχορήγηση.

Μετά τις συνεχείς περικοπές των προϋπολογισμών στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, τα χρέη προς οργανισμούς κοινής ωφέλειας κυρίως, είχαν αρχίσει να συσσωρεύονται τα τελευταία χρόνια, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα άμεσης αποπληρωμής.

Το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ωστόσο, «αλλάζει χρόνο» με αισιοδοξία για το οικονομικό «νοικοκύρεμα», μετά την έγκριση του προϋπολογισμού από τη Σύγκλητο την Πέμπτη, ενός προϋπολογισμού που αποτυπώνεται η ενίσχυση του Ιδρύματος αφενός με 1.120.000 ευρώ από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, αφετέρου με 1 εκ. ευρώ ως ειδική επιχορήγηση για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος.

Για το πρώτο είχε προηγηθεί μια εκτενής συνεργασία του πρύτανη και της οικονομικής υπηρεσίας του πανεπιστημίου με τις αρμόδιες κρατικές αρχές, με την ευτυχή κατάληξη να χαροποιεί ιδιαίτερα τις πρυτανικές αρχές.

«Το πανεπιστήμιο έχει δαμάσει τα χρέη από το παρελθόν και βρισκόμαστε σε μια νέα περίοδο, που δημιουργεί αισιοδοξία για το μέλλον. Είναι ένα ζήτημα που με απασχολούσε διαρκώς, και χαίρομαι που μέχρι το τέλος της θητείας μου θα υπάρξει μια ανάλογη τάξη και στα οικονομικά του ιδρύματος», σημείωσε ο κ. Καψάλης.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αφορούσαν κυρίως τη ΔΕΗ, τη ΔΕΥΑΙ και τον ΟΤΕ, όπου πλέον έχει καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος αυτών, και το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μπαίνει σε μια νέα πορεία χωρίς επιβαρύνσεις από το παρελθόν.

agon.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Ήρθε ο… Άι Βασίλης για το πανεπιστήμιο
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 8163896460425056361
Σχόλια
item