Κοντονής: Οι τρομοκράτες πυροβόλησαν κατά του φρουρού του Εφετείου με σκοπό να τον σκοτώσουν Κοντονής: Οι τρομοκράτες πυροβόλησαν κατά του φρουρού του Εφετείου με σκοπό να τον σκοτώσουν | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Κοντονής: Οι τρομοκράτες πυροβόλησαν κατά του φρουρού του Εφετείου με σκοπό να τον σκοτώσουν

Κοντονής: Οι τρομοκράτες πυροβόλησαν κατά του φρουρού του Εφετείου με σκοπό να τον σκοτώσουν
Οτι υπήρξαν πυροβολισμοί κατά του φρουρού του Εφετείου, αποκάλυψε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.
Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Κοντονής είπε ότι «η βόμβα είναι μια πράξη απολύτως καταδικαστέα γιατί είναι αποτρόπαιη». Και πρόσθεσε: «Δεν στόχευαν μόνο στην πρόκληση ζημιών αλλά και στην ανθρώπινη ζωή, στη ζωή του φύλακα. 
Υπήρξε πυροβολισμός ή πυροβολισμοί εναντίον του φύλακα. Πυροβολήθηκε ο άνθρωπος με σκοπό να τον σκοτώσουν. Αυτό το λέω για να μην υποτιμούμε το γεγονός. Ο φρουρός δέχθηκε αυτή την άνανδρη και άθλια επίθεση». 
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες αστυνομικός είπε ότι άκουσε κάτι σαν πυροβολισμό όταν οι τρομοκράτες έφευγαν από το Εφετείο, μετά την τοποθέτηση της βόμβας. 
Στην ερώτηση των δημοσιογράφων για το αν βλέπει κάποιο συμβολισμό πίσω από τη βόμβα στην καρδιά της Δικαιοσύνης, ο κ. Κοντονής είπε: «Η Δικαιοσύνη είναι ένα ανάχωμα στην παρανομία και στην εγκληματικότητα δεν μου κάνει εντύπωση ότι οι συγκεκριμένοι έβαλαν κατά της δικαιοσύνης». 
Ενώ ερωτώμενος αν βλέπει κάποια σύνδεση με τους πλειστηριασμούς ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι δεν θα μπει «σε καμία ερμηνεία τέτοιων αθλιοτήτων και επιθέσεων που συνδυάζονται με χτυπήματα κατά ζωής. Είναι πράξεις καταδικαστέες από όπου και αν προέρχονται». 
Τέλος σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν δίνει κάποιο άλλοθι στους τρομοκράτες ο Σταύρος Κοντονής αναρωτήθηκε σε έντονο ύφος: «Είναι δυνατόν στους τρομοκράτες άλλοθι σε συνθήκες κοινοβουλευτικής δημοκρατίας; Η τρομοκρατία είναι μια χειροβομβίδα απασφαλισμένη κατά της Δημοκρατίας». 
Οι τρομοκράτες, όπως προκύπτει από τα έως τώρα στοιχεία, ήταν τέσσεριες, έφθασαν με βανάκι στο Εφετείο, δύο κατέβηκαν και τοποθέτησαν τη βόμβα, ενώ ο φρουρός κατέθεσε ότι είδε έναν ακόμη στο πίσω μέρος του οχήματος, ενώ υπήρχε και κάποιος οδηγός. 

Epirusblog Gr
5 of 5
Κοντονής: Οι τρομοκράτες πυροβόλησαν κατά του φρουρού του Εφετείου με σκοπό να τον σκοτώσουν
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 7032241321112750275
Σχόλια
item