Κουκουλοφόροι διαλύουν το κέντρο της Αθήνας -Απούσα η αστυνομία Κουκουλοφόροι διαλύουν το κέντρο της Αθήνας -Απούσα η αστυνομία | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Κουκουλοφόροι διαλύουν το κέντρο της Αθήνας -Απούσα η αστυνομία

Κουκουλοφόροι διαλύουν το κέντρο της Αθήνας -Απούσα η αστυνομία
Ανενόχλητοι κουκουλοφόροι εκμεταλλεύτηκαν το μαθητικό συλλαλητήριο, αλλά και την απουσία της αστυνομίας και διέλυσαν ό,τι έβρισκαν στο δρόμο τους. Στο πέρασμα τους από τα Προπύλαια έως το Σύνταγμα κατέστρεψαν πεζοδρόμια, κάδους απορριμάτων, έσπασαν φανάρια, ενώ ξήλωσαν πινακίδες.
Σε όλη αυτή τη διαδρομής της καταστροφής η αστυνομία απουσίαζε. Οταν οι νεαροί έφτασαν, εκμεταλλευόμενοι την μαθητική πορεία που είναι σε εξέλιξη στο Σύνταγμα, πραγματοποίησαν επίθεση εναντίων των αστυνομικών που ήταν έξω από το Κοινοβούλιο.
Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατούσε στο Σύνταγμα είναι πως κουκουλοφόροι κρατούν στα χέρια τους ακόμα και πινακίδες «STOP» που ξήλωσαν προφανώς από κάποιο στενό.
 
Οι εικόνες από το κέντρο της Αθήνας προκαλούν ερωτήματα για το ρόλο της αστυνομίας, αφού στο Σύνταγμα είναι συγκεντρωμένοι κουκουλοφόροι με αντιασφυξιογόνες μάσκες που κρατούν λοστούς, ρόπαλα, πέτρες, σπασμένα μάρμαρα και στύλους από πινακίδες και να κυκλοφορούν ανενόχλητοι. 
Μάλιστα έξω από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάννια οι κουκουλοφόροι επιδόθηκαν σε πετροπόλεμο χωρίς να τους ενοχλήσει κάνεις από την Αστυνομία, καθώς δύο διμοιρίες των ΜΑΤ ήταν έξω από το Κοινοβούλιο και απλώς παρατηρούσαν την κατάσταση.
Επεισόδια πριν ξεκινήσει η πορεία
Επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, και συγκεκριμένα στην οδό Ακαδημίας, ανάμεσα σε κουκουλοφόρους και ΜΑΤ λίγο πριν ξεκινήσει η μαθητική πορεία για την επέτειο των 9 ετών από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα συγκεντρωμένων εκτόξευσε πέτρες και φωτοβολίδες προς τους αστυνομικούς και εκείνοι απάντησαν με κρότου λάμψης και χρήση χημικών. Τελικά μετά από μία ώρα καθυστέρησης και αφού ηρέμησε η κατάσταση, ξεκίνησε το συλλαλητήριο. 
Ολα ξεκίνησαν από την οδό Ρήγα Φεραίου, μεταξύ Ακαδημίας και Πανεπιστημίου στο ύψος των Προπυλαίων. Οι κουκουλοφόροι πρώτα επιτέθηκαν σε κλούβα στης ΕΛ.ΑΣ., στη συνέχεια πέταξαν φωτοβολίδες και άναψαν φωτιές στον πεζόδρομο της Σίνα. Τα ΜΑΤ απάντησαν με χημικά και κρότου λάμψης, ενώ εκείνη την ώρα η κυκλοφορία των οχημάτων διεξαγόταν κανονικά.  
Στη συνέχεια οι αστυνομικοί προσπάθησαν να απωθήσουν από το σημείο τους κουκουλοφόρους, οι οποίοι παρέμεναν στα Προπύλαια και άρχισαν να σπάνε πεζοδρόμια και μάρμαρα προκειμένου να συγκεντρώσουν «πολεμοφόδια», ενώ ξήλωσαν τις λαμαρίνες γύρω από την Ακαδημία για να στήσουν οδοφράγματα.
Φωτογραφίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως στο σημείο των βανδαλισμών δεν υπήρχε καθόλου αστυνομική δύναμη και οι νεαροί κατέστρεφαν ανενόχλητοι ό,τι ήθελαν. Αστυνομικές δυνάμεις έχουν διακόψει την κυκλοφορία στην Ακαδημίας, στο ύψος της Νομικής. 
Να σημειωθεί ότι για τις 12 ήταν προγραμματισμένη η μαθητική πορεία στο κέντρο της Αθήνας, η οποία όμως μέχρι τις 12:18 δεν είχε ξεκινήσει ακόμη. 
Αυτην την ώρα η Ακαδημίας ειναι κλειστή απο τους διαδηλωτές. Δείτε το βίντεο του iefimerida:
Πηγή: iefimerida.gr

Epirusblog Gr
5 of 5
Κουκουλοφόροι διαλύουν το κέντρο της Αθήνας -Απούσα η αστυνομία
Epirusblog Gr
5 of 5
κοινωνία 6661075883196606067
Σχόλια
item