Πάνω από τους μισούς Βρετανούς υποστηρίζουν τώρα την παραμονή στην ΕΕ

Πάνω από τους μισούς Βρετανούς υποστηρίζουν τώρα την παραμονή στην ΕΕ

Υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση τάσσεται πλέον η καθαρή πλειοψηφία των Βρετανών, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει η εφημερίδα Independent.

Η έρευνα, που διενεργήθηκε από την εταιρεία BMG Research, καταδεικνύει ότι το 51% επιθυμεί την παραμονή στην ΕΕ, ενώ το 41% προτιμά το Brexit.

Σύμφωνα με την «Independent» πρόκειται για το μεγαλύτερο προβάδισμα για το στρατόπεδο της παραμονής στην ΕΕ που έχει καταγραφεί μετά το δημοψήφισμα του περσινού Ιουνίου, όπου το Brexit επικράτησε με 52% έναντι 48% για το «Bremain».

Ο υπεύθυνος δημοσκοπήσεων της BMG Research διευκρίνισε πάντως ότι η αντιστροφή δεν οφείλεται σε αλλαγή γνώμης αυτών που ψήφισαν υπέρ της εξόδου από την ΕΕ, αλλά στο γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα αυτών που απείχαν από το δημοψήφισμα υποστηρίζει πλέον την παραμονή.

Εννέα στους δέκα ψηφίσαντες στις κάλπες του Ιουνίου παραμένουν αμετακίνητοι στις προτιμήσεις τους, δήλωσε στην Independent ο δρ. Μάικλ Τέρνερ, όμως τέσσερις στους πέντε απέχοντες τάσσονται υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ.

Η Συντηρητική κυβέρνηση της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι έχει απορρίψει επανειλημμένα το ενδεχόμενο δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit.

Στη Σύνοδο Κορυφής αυτής της εβδομάδας
 οι ηγέτες των 27 κρατών-μελών που παραμένουν στην ΕΕ έδωσαν το «πράσινο φως» ώστε οι διαπραγματεύσεις με το Λονδίνο να προχωρήσουν στο δεύτερο στάδιο, που αφορά τη μελλοντική εμπορική σχέση των δύο πλευρών και τη μεταβατική διετία που έχει ζητήσει η βρετανική πλευρά από το 2019 έως το 2021.

Η μετάβαση στο δεύτερο στάδιο της διαπραγμάτευσης επετεύχθη αφότου Βρετανία και ΕΕ συμφώνησαν εν πολλοίς για τους όρους του διαζυγίου, που αφορούν τα χρήματα που θα καταβάλει το Λονδίνο ώστε να καλύψει το μερίδιό του σε κοινοτικές δαπάνες, τα δικαιώματα των ευρωπαίων πολιτών που θα παραμείνουν στη Βρετανία μετά το Brexit, και τα σύνορα μεταξύ Ιρλανδίας και Βόρειας Ιρλανδίας.
epirusblog.gr
5 of 5
Πάνω από τους μισούς Βρετανούς υποστηρίζουν τώρα την παραμονή στην ΕΕ
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 3525827818142946119
item