Γιάννενα: Ενδιαφέρουσα η εκδήλωση για το κυκλοφοριακό στα Γιάννενα Γιάννενα: Ενδιαφέρουσα η εκδήλωση για το κυκλοφοριακό στα Γιάννενα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Ενδιαφέρουσα η εκδήλωση για το κυκλοφοριακό στα Γιάννενα

Γιάννενα: Ενδιαφέρουσα η εκδήλωση για το κυκλοφοριακό στα Γιάννενα

Εκδήλωση για το κυκλοφοριακό της πόλης, διεξήγαγε με επιτυχία στη «Φρόντζου Πολιτεία» η Δημοτική Παράταξη «Γιάννενα Τώρα».

Ομιλητές ήταν ο χωροτάκτης – πολεοδόμος κ. Τριαντάφυλλος Μιχαηλίδης, μέλος της Παράταξης, ο οποίος μίλησε με θέμα «Στρατηγικός σχεδιασμός για βιώσιμες μεταφορές στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων» και ο συγκοινωνιολόγος κ. Κώστας Κολοκούρης, μέλος της Δ.Ε. του ΤΕΕ Ηπείρου, ο οποίος μίλησε με θέμα «Βιώσιμη κινητικότητα: προϋπόθεση για πιο ανθρώπινη πόλη». 


Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Αντιδήμαρχος πρασίνου, βιώσιμης αστικής κινητικότητας – κυκλοφοριακών και συγκοινωνιακών θεμάτων κ. Ελένη Βασιλείου, ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Παππάς, ο Γραμματέας του ΤΕΕ Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Λάμπρου και πλήθος κόσμου.

Η εκδήλωση, άρχισε με χαιρετισμό του επικεφαλής της Παράταξης «Γιάννενα Τώρα» Άρη Μπαρτζώκα, ο οποίος αναφέρθηκε στις αλλαγές που έχουν συντελεστεί στο κυκλοφοριακό της πόλης τα τελευταία 30 χρόνια και επεσήμανε ότι, η συνεχιζόμενη αύξηση του πληθυσμού και της έκτασης των Ιωαννίνων, μας υποχρεώνει να διαθέτουμε υλοποιήσιμο πλάνο και για την επόμενη τριακονταετία. 


Επίσης, ο κ. Μπαρτζώκας υπογράμμισε ότι παράλληλα με τα τεχνικά έργα πρέπει να στοχεύσουμε και σε μια αλλαγή της νοοτροπίας οδηγών αλλά και πεζών ώστε να αποφεύγεται η αντικοινωνική συμπεριφορά στην οδήγηση και στη διέλευση των διαβάσεων.

Ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρθηκε στις προβλέψεις του Ρυθμιστικού Σχεδίου για το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν προτάσεις χρήσιμες αλλά και άλλες ξεπερασμένες, λόγω της οικονομικής κρίσης. 


Ο κ. Κολοκούρης, μεταξύ άλλων, παρουσίασε ένα σχέδιο δημιουργίας πολλών περιφερειακών πάρκινγκ και μεταφορά οδηγών και επιβατών προς το κέντρο με mini bus ώστε να αποφεύγεται, όσο το δυνατόν, η είσοδος ΙΧ στο κέντρο. 


Επίσης, αναφέρθηκε στη δυσκολία δημιουργίας κυκλικών δακτυλίων γύρω από την πόλη λόγω της ύπαρξης της λίμνης ανατολικά και του λόφου δυτικά και πρότεινε τη διάνοιξη τούνελ τα οποία θα συνδέουν το κέντρο με την περιφερειακή οδό.

proinoslogos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Ενδιαφέρουσα η εκδήλωση για το κυκλοφοριακό στα Γιάννενα
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 1323895653001082467
Σχόλια
item