Σαουδική Αραβία: Αφέθηκαν ελεύθεροι ορισμένοι από τους συλληφθέντες για διαφθορά

Σαουδική Αραβία: Αφέθηκαν ελεύθεροι ορισμένοι από τους συλληφθέντες για διαφθορά
Η Σαουδική Αραβία άφησε ελεύθερα 23 από τα περίπου 200 πρόσωπα με μεγάλη επιρροή που είχε συλλάβει τον Νοέμβριο με κατηγορίες για διαφθορά έπειτα από συμφωνίες στις οποίες κατέληξαν με την κυβέρνηση, ανέφερε σήμερα η εφημερίδα Okaz.
Η εφημερίδα δεν κατονομάζει τους εμπλεκομένους σε αυτό που φαίνεται να είναι η πρώτη μεγάλης κλίμακας απελευθέρωση αφότου μέλη της βασιλικής οικογένειας, επιχειρηματίες και κυβερνητικοί αξιωματούχοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο μιας ευρείας επιχείρησης πάταξης της διαφθοράς με αιχμή του δόρατος τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.
Οι ύποπτοι κρατούνταν στο πολυτελές ξενοδοχείο Ritz Carlton του Ριάντ από τις αρχές Νοεμβρίου και διατάχθηκαν να παραδώσουν περιουσιακά στοιχεία τους και μετρητά σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωσή τους.
Σύμφωνα με την Okaz, τις προσεχείς ημέρες θα αφεθούν ελεύθεροι και άλλοι κρατούμενοι και σύντομα θα ξεκινήσει η δικαστική διαδικασία για εκείνους που εξακολουθούν να αρνούνται τις κατηγορίες εις βάρος τους.
Οι σαουδαραβικές αρχές θεωρούν τους οικονομικούς διακανονισμούς όχι ως εκβιασμό αλλά ως υποχρέωση να επιστραφούν ποσά που είχαν υπεξαιρεθεί από την πρώτη στον κόσμο πετρελαιοπαραγωγό χώρα στη διάρκεια πολλών δεκαετιών.
Βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν έναν χαμογελαστό Σαούντ αλ-Νταουίς, πρώην γενικό διευθυντή της Saudi Telecom, να λέει ότι είχε καλή μεταχείριση.
«Οι Ιδιωτικές Υποθέσεις (μια μονάδα του Βασιλικού Δικαστηρίου) μας πρόσφεραν ως γεύμα μεσημέρι και βράδυ ένα ολόκληρο αρνί. Μας συμπεριφέρθηκαν καλά και έκαναν καλή δουλειά», είπε.
Σαουδάραβες αξιωματούχοι δεν ανταποκρίθηκαν σε αιτήματα για σχόλια.

epirusblog.gr
5 of 5
Σαουδική Αραβία: Αφέθηκαν ελεύθεροι ορισμένοι από τους συλληφθέντες για διαφθορά
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 740488223994777174
item