Γιάννενα: Οι Ρεμπετόφιλοι παρουσιάζουν τα «Ρεμπέτικα Ουσίας» Γιάννενα: Οι Ρεμπετόφιλοι παρουσιάζουν τα «Ρεμπέτικα Ουσίας» | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Οι Ρεμπετόφιλοι παρουσιάζουν τα «Ρεμπέτικα Ουσίας»

Γιάννενα: Οι Ρεμπετόφιλοι παρουσιάζουν τα «Ρεμπέτικα Ουσίας»

Οι Ρεμπετόφιλοι παρουσιάζουν τα «Ρεμπέτικα Ουσίας» την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου στο Stage Ioannina (Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο). 

Όπως αναφέρουν στην πρόσκληση: Πέραν από προκαταλήψεις, μύθους και πραγματικότητα και από τη μέχρι τώρα έρευνα στις θεματικές των λαϊκών τραγουδιών άλλων χωρών του κόσμου, αποδεικνύεται ότι τα ''περί των ουσιών'' τραγούδια των Ελλήνων, ιδιαίτερα των απαγορευμένων, αποτελούν παγκοσμίως την πλουσιότερη αστική λαογραφία. 

Tα εν λόγω τραγούδια που έχουν ως θέμα τις ''ουσίες'', νόμιμες και απαγορευμένες, ξεπερνούν τα δύο χιλιάδες και πέρασαν στη δισκογραφία από τις αρχές του 20ου αιώνα, στη Σμύρνη, στην Κωνσταντινούπολη, στη μακρινή Αμερική (Νέα Υόρκη, Σικάγο) και, τέλος, στην Ελλάδα, ιδιαίτερα από το 1924 και μετά, όταν άρχισαν και εδώ οι μαζικές ηχογραφήσεις. 

Την Παρασκευή η παρουσίαση θα γίνει σε δύο μέρη. Πρώτα οι Ρεμπετόφιλοι Ιωαννίνων σε απαρτία και ακολούθως ο Χαρίλαος Τσακτσίρας με την κομπανία του. Σκοπός «είναι να φωτίσουμε τα αψεγάδιαστα αυτά τραγούδια με σεβασμό σε όσους κατάφεραν να κάνουν το πάθος τους τέχνη», όπως αναφέρεται. 

Θα παίξουν: Χαρίλαος Τσακτσίρας (μπουζούκι), Χρήστος Μπινιάρης (τραγούδι), Ελένη Μπούτσικου (τραγούδι), Περικλής Μπουλουκτσής (μπάσο), Μπάμπης Παπαχρήστου (κιθάρα) και οι Ρεμπετόφιλοι Ιωαννίνων! Ώρα έναρξης: 21:00, είσοδος: 3€

ele.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Οι Ρεμπετόφιλοι παρουσιάζουν τα «Ρεμπέτικα Ουσίας»
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 106494534518478806
Σχόλια
item