Τονωτικές ενέσεις Τσίπρα στους βουλευτές -Θολό τοπίο η επόμενη μέρα για την οικονομία

Τονωτικές ενέσεις Τσίπρα στους βουλευτές -Θολό τοπίο η επόμενη μέρα για την οικονομία
Ενέσεις αισιοδοξίας σε Κοινοβουλευτική Ομάδα και ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησαν πρωθυπουργός και υπουργοί της κυβέρνησης αυτές τις ημέρες, με βασικό αφήγημα ότι πρόκειται για τον «τελευταίο μνημονιακό Προϋπολογισμό», συν το ότι ποτέ δεν διεκδίκησαν την πατρότητα του προγράμματος.
Υπό το πρίσμα αυτό, οι 153 έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Στις τάξεις του Μεγάρου Μαξίμου η πίεση χτύπησε «κόκκινο» (ένεκα των πλειστηριασμών και της σκληρής κριτικής που δέχονται εκ των έσω) και εκ των πραγμάτων στο πρωθυπουργικό επιτελείο ένιωσαν να παίρνουν μια σοβαρή ανάσα τις τελευταίες ώρες. Συνυπολογίζοντας και τη θετική ψήφο της κυρίας Μεγαλοοικονόμου.!
Καθόλου τυχαία, ο πρωθυπουργός επιδόθηκε σε μία εφ’ όλης της ύλης τοποθέτηση από το βήμα της Βουλής και ανοίγοντας τη βεντάλια όλων των θεμάτων επιχείρησε να βγει μπροστά  στέλνοντας το μήνυμα ότι θα είναι η δική του κυβέρνηση αυτή που θα διαλέξει ο λαός για να βγάλει τη χώρα από την κρίση, στην οποία βύθισαν τον τόπο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
"Γραμμή" αρκούντως βοηθητική και για τους βουλευτές, οι οποίοι από σήμερα αρχίζουν σταδιακά να επιστρέφουν στις περιφέρειές τους για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Όπερ και σημαίνει ότι θέλουν η επιστροφή τους στην επαρχία να είναι ανέφελη αλλά και να έχουν επιχειρήματα να αντιτάξουν στις συνομιλίες που θα έχουν με την τοπική κοινωνία σε καφενεία και πλατείες.
Πιστός στις... διαχωριστικές γραμμές ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ
Αποκρούοντας τις αιτιάσεις του προέδρου της ΝΔ, ο κ.Τσίπρας επικαλέστηκε το επιχείρημα ότι παρέλαβε άδεια ταμεία και σωρευμένη υπερφορολόγηση-καταφέρνοντας να αλλάξει στα σημεία του φορολογικούς συντελεστές- ενώ εγκάλεσε τον κ. Μητσοτάκη σημειώνοντας ότι οι εξαγγελίες του για μείωση φόρων δεν έχουν νόημα, αφού η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί και έχει νομοθετήσει φοροελαφρύνσεις το 2020. Ενώ μίλησε για την προσπάθειά του να αμβλύνει τις κοινωνικές ανισότητες κατηγορώντας τη ΝΔ για ελιτίστικη σκέψη.
Ενώ όπως ήταν αναμενόμενο, σήκωσε και τη...σημαία κατά της διαφθοράς. Καθώς δεν θα μπορούσε να λείπει αναφορά του στους φορολογικούς παραδείσους, καλώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τοποθετηθεί.
Αλλά οι δεσμεύσεις θα τηρηθούν
Σε ό,τι αφορά πάντως στο καθεστώς που θα ισχύσει μετά τον Αύγουστο του 2018, ο κ. Τσίπρας απέφυγε να μιλήσει με τεχνικούς όρους, πολλώ δε μάλλον να δεσμευθεί.  Μίλησε για το «τέλος των μνημονίων» μεν, για το ότι η Ελλάδα διαμορφώνει το έδαφος να ανακτήσει την πολιτική και οικονομική της κυριαρχία με το τέλος του Προγράμματος. Αλλά ήταν σαφής ότι η χώρα έχει αναλάβει δεσμεύσεις που θα τηρήσει, αποφεύγοντας τους πανηγυρισμούς περί καθαρής εξόδου.

epirusblog.gr
5 of 5
Τονωτικές ενέσεις Τσίπρα στους βουλευτές -Θολό τοπίο η επόμενη μέρα για την οικονομία
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 8073841491502609913
item