Όταν συζητάω για το μέλλον της σχέσης, αυτός θυμώνει. Μήπως δε με θέλει πια; Όταν συζητάω για το μέλλον της σχέσης, αυτός θυμώνει. Μήπως δε με θέλει πια; | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Όταν συζητάω για το μέλλον της σχέσης, αυτός θυμώνει. Μήπως δε με θέλει πια;

Όταν συζητάω για το μέλλον της σχέσης, αυτός θυμώνει. Μήπως δε με θέλει πια;

Γράφει ο Eυάγγελος Κουσιάδης/ Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Ψυχοθεραπευτής

Ο φίλος σας, ίσως να διακατέχεται από δισταγμούς και ανασφάλειες, όχι επειδή δε σας θέλει, αλλά, πιθανόν, επειδή η εξέλιξη της...σχέσης σας σε ένα πιο σοβαρό και δεσμευτικό επίπεδο, πέρα από το "ανέμελο" της φοιτητικής περιόδου, να του δημιουργεί τον φόβο των όποιων ευθυνών, στις οποίες καλείται να ανταποκριθεί μέσα από τον ρόλο του ενήλικα άνδρα πλέον, του ψυχολογικά ενήλικα -όχι απλά του βιολογικά ενήλικα.

Η "ενηλικίωση", να ξέρετε, φοβίζει πολλούς άνδρες. Σημαντικό στοιχείο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η ποιότητα της σεξουαλικής επαφής ανάμεσα στο ζευγάρι: οι άντρες που είναι φοβικοί και ανασφαλείς στα θέματα των σχέσεων, εμφανίζουν σεξουαλικές δυσλειτουργίες, με κυριότερες τη διαταραχή στύσης και την πρόωρη εκσπερμάτιση.

Ίσως, να ήταν καλό, να τον προσεγγίσετε με μία ειλικρινή και ζεστή διάθεση, να του συζητήσετε τους προβληματισμούς σας και να τον ενθαρρύνετε κι εκείνον να σας μιλήσει ανοιχτά για τους δικούς του προβληματισμούς, που σίγουρα έχει.

Η σωστή επικοινωνία ανάμεσα σε ένα ζευγάρι μπορεί να λύσει πολλά και να βοηθήσει τη σχέση όσο δε φαντάζεστε. Επιπλέον, αφουγκραστείτε -με τη γυναικεία σας διαίσθηση- και το κομμάτι της σεξουαλικής σας ζωής με τον σύντροφό σας, το οποίο, επαναλαμβάνω, είναι πολύ σημαντικό και εμπεριέχει πολλά μηνύματα για την κατεύθυνση της σχέσης.


Πηγή
Epirusblog Gr
5 of 5
Όταν συζητάω για το μέλλον της σχέσης, αυτός θυμώνει. Μήπως δε με θέλει πια;
Epirusblog Gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 7121131014761908850
Σχόλια
item