Γιάννενα: ΚΑΦΕ – ΜΠΑΡ-Στο προσκήνιο τα δημοτικά τέλη για τα τραπεζοκαθίσματα Γιάννενα: ΚΑΦΕ – ΜΠΑΡ-Στο προσκήνιο τα δημοτικά τέλη για τα τραπεζοκαθίσματα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: ΚΑΦΕ – ΜΠΑΡ-Στο προσκήνιο τα δημοτικά τέλη για τα τραπεζοκαθίσματα

Γιάννενα: ΚΑΦΕ – ΜΠΑΡ-Στο προσκήνιο τα δημοτικά τέλη για τα τραπεζοκαθίσματα
Το ζήτημα του καθορισμού των δημοτικών τελών και των τελών χρήσης για τα τραπεζοκαθίσματα, κυριάρχησε στην ανοιχτή συζήτηση, που είχαν το απόγευμα της Πέμπτης, δεκάδες μέλη του Σωματείου Καφέ – Μπαρ Ιωαννίνων με τους αντιδημάρχους Θωμά Γιωτίτσα και Νίκο Γκόλα.
Ένα ενδιαφέρον συμπέρασμα που προέκυψε από τη διαλογική συζήτηση ήταν πως η δημοτική αρχή εξετάζει με σοβαρότητα το αίτημα του Σωματείου, να μειωθούν τα τέλη χρήσης για το 2018, για τα καταστήματα στην Πλατεία Μαβίλη, εξαιτίας της μεγάλης καθυστέρησης στην ολοκλήρωση της ανάπλασης και της απώλειας κερδών λόγω αυτής της καθυστέρησης.
Όπως τόνισε ο κ. Γιωτίτσας το αίτημα εξετάζεται και είναι δυνατόν να ικανοποιηθεί, έδειξε όμως από την άλλη ότι η δημοτική αρχή δε μπορεί να αντιμετωπίζει με καθολικό τρόπο το σύνολο των καταστημάτων.
Αυτός άλλωστε ήταν και λόγος όπως είπε που την προηγούμενη χρονιά αυξήθηκαν κατά 50% τα τέλη των επιχειρήσεων στο εμπορικό κέντρο και τους πεζόδρομους, κάτι που δεν μπορεί να γίνει στο σύνολο των επιχειρήσεων, που δεν απολαμβάνουν την υπεραξία ενός σημαντικού έργου.
Συνολικά όπως τόνισε ο κ. Γιωτίτσας σε ετήσια βάση ο Δήμος εισπράττει 280.000 ευρώ για τα τραπεζοκαθίσματα, ενώ θα έπρεπε να εισπράττει τουλάχιστον 500.000 ευρώ.
«Υπάρχει μεγάλη φοροδιαφυγή και εδώ και χρόνια είναι πολλοί εκείνοι που είτε αδιαφορούν να πληρώσουν είτε πληρώνουν μόνο μέσω ρυθμίσεων», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Τόσο ο κ. Γιωτίτσας, όσο και ο κ. Γκόλας στάθηκαν στο ότι η δημοτική αρχή έχει ανοιχτές τις πόρτες στους καταστηματάρχες και προωθεί την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, παρέχοντας κίνητρα ελάφρυνσης των επιχειρήσεων από υποχρεώσεις απέναντι στο Δήμο.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Σωματείου Χρήστος Τάτσης τόνισε πως υπάρχει ένας ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας με τη δημοτική αρχή για ζητήματα του κλάδου, ενώ με αφορμή τις εκλογές στο Επιμελητήριο απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής στα μέλη του Σωματείου, ώστε να αποκτήσουν τη δική τους εκπροσώπηση στη διοίκηση του Επιμελητηρίου.

anex.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: ΚΑΦΕ – ΜΠΑΡ-Στο προσκήνιο τα δημοτικά τέλη για τα τραπεζοκαθίσματα
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 691872777237545663
Σχόλια
item