Γιάννενα: Βρήκε τοίχο και… επιμένει η διοίκηση του Π.Γ.Ν.Ι. στο θέμα των συμβασιούχων καθαριότητας και σίτισης Γιάννενα: Βρήκε τοίχο και… επιμένει η διοίκηση του Π.Γ.Ν.Ι. στο θέμα των συμβασιούχων καθαριότητας και σίτισης | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Βρήκε τοίχο και… επιμένει η διοίκηση του Π.Γ.Ν.Ι. στο θέμα των συμβασιούχων καθαριότητας και σίτισης

Γιάννενα:  Βρήκε τοίχο και… επιμένει η διοίκηση του Π.Γ.Ν.Ι. στο θέμα των συμβασιούχων καθαριότητας και σίτισης
Όπως ήταν αναμενόμενο η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων είναι στην ίδια γραμμή με την προσωρινή διαταγή που ακύρωσε πριν από τρεις εβδομάδες το διαγωνισμό του νοσοκομείου για την πρόσληψη των 199 συμβασιούχων και πλέον είναι άδηλο το μέλλον αυτών των εργαζομένων, τους οποίους η ίδια η διοίκηση έθεσε σε μια απίστευτη ταλαιπωρία και είναι άγνωστο αν θα πληρωθούν για τις τρεις εβδομάδες που εργάστηκαν. 
Η προσφεύγουσα στη δικαιοσύνη εργολαβική εταιρεία κατέθεσε σήμερα ήδη την απόφαση στο Ελεγκτικό Συνέδριο για να παγώσει η πληρωμή των συμβασιούχων.
Η καθαριότητα του νοσοκομείου είναι τώρα στον αέρα και για τη διοίκηση του Βασίλη Τσίκαρη, υπεύθυνος δεν είναι ο ίδιος για τους χειρισμούς του αλλά η Δικαιοσύνη!
Με σημερινές δηλώσεις του ο κ. Τσίκαρης απέδωσε την απόφαση του δικαστηρίου σε εσφαλμένα δεδομένα γιατί όπως υποστήριξε δεν ελήφθησαν υπόψιν οι δύο αναφορές που έκανε το νοσοκομείο και τόνισε πως ο ίδιος έχει ενεργήσει απολύτως νόμιμα! 
Με τη γνωστή τακτική του Πόντιου Πιλάτου και του ΣΥΡΙΖΑ ότι «φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από αυτούς», ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων δηλώνει πως για το αδιέξοδο με την καθαριότητα του νοσηλευτικού ιδρύματος την ευθύνη έχουν άλλοι, πρόσωπα και θεσμοί που είναι επιφορτισμένοι να ελέγξουν τη νομιμότητα των δικών του πράξεων, όπως η Δικαιοσύνη. 
Αυτός υποστηρίζει έπραξε τα πάντα σωστά, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον που όμως, προσκρούει στην απόφαση του δικαστηρίου. Καλεί δε τους πολίτες ουσιαστικά σε απείθεια προς τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης αν αυτές δεν τους αρέσουν. 
Οι νομικοί της εργολήπτριας εταιρείας που προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, μετά τη θετική για την ίδια απόφαση, την κατέθεσε σήμερα κιόλας στο Ελεγκτικό Συνέδριο, προκειμένου να μπλοκάρει την πληρωμή του προσωπικού. 
Ο κ. Τσίκαρης εμφανίστηκε σήμερα βέβαιος πως δεν προκύπτει ζήτημα με την πληρωμή του προσωπικού ενώ το μόνο πρόβλημα που βλέπει είναι πως δεν θα μπορεί να υπογράψει τις συμβάσεις των ανθρώπων που θα έλθουν να αντικαταστήσουν όσους προηγούνται στους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ αν αυτό κριθεί στον έλεγχο των φακέλων που ακόμα δεν έχει τελειώσει, γιατί οι προσλήψεις που επικαλείται ο διοικητής είναι οι προσωρινές και μη ελεγμένες από το ΑΣΕΠ. Το ότι έκρινε παράνομο τον διαγωνισμό το δικαστήριο, είναι λεπτομέρεια για τον κ. Τσίκαρη και καλεί τους συμβασιούχους να βρίσκονται τη Δευτέρα κανονικά στη δουλειά τους!!!! 
Σε ό,τι τέλος, αφορά τη νομιμότητα του νόμου Πολλάκη που ήλθε να εφαρμόσει ο κ. Τσίκαρης, ο διοικητής υποστήριξε πως οι απαντήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στα προδικαστικά ερωτήματα της χώρας μας δικαιώνουν το Υπουργείο Υγείας και ο νόμος θα κριθεί συνταγματικός την ερχόμενη άνοιξη. Μέχρι τότε όμως, τι γίνεται;

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ                    ΙΩΑΝΝΙΝΑ 22/12/2017 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΗΛΩΣΗ
Δόθηκε στη δημοσιότητα η υπ’ αριθμ. 33/2017 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων, Τμήμα Β’ Τριμελές Ακυρωτικό (σε Συμβούλιο) η οποία δεν διαφοροποιείται ουσιαστικά σε σχέση με την απόφαση  του Μονομελούς Εφετείου αναφορικά με το θέμα των ασφαλιστικών μέτρων  εναντίον της διαδικασίας πρόσληψης προσωπικού με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου στο ΠΓΝΙ.
Κατά την άποψή μου, από την ανάγνωση της απόφασης προκύπτει σαφώς ότι αυτή στηρίχθηκε σε εσφαλμένα ουσιαστικά πραγματικά δεδομένα τα οποία επηρέασαν καθοριστικά την τελική ετυμηγορία ενώ ταυτόχρονα προκαλεί την δημιουργία σοβαρών ερωτημάτων όπως:
    Πως είναι δυνατόν, το δικαστήριο ενώ κάνει αναφορά στο από 11-12-2017 υπόμνημα  του Νοσοκομείου να μην λαμβάνει υπόψη τη σαφή αναφορά μας «…εδώ οι εργαζόμενοι εργάζονται ήδη από την 01/12/2017 και η αντίδικος, (με την οποία το Νοσοκομείο μας ποτέ δεν έχει συνεργαστεί), διεκδικεί χωρίς έννομο συμφέρον να ακυρώσει τις προσλήψεις!!!.-…», σελ. 4 υπομνήματος,
και να ισχυρίζεται ότι «…ήδη έχουν υπογραφεί 180 ατομικές συμβάσεις εργασίας, για να καλυφθούν οι επίδικες ανάγκες του, πλην όμως δεν προκύπτει ότι έχει αρχίσει και η παροχή των σχετικών υπηρεσιών…» (το έντονο και η υπογράμμιση δική μου, σελ. 13 της υπ’ αριθμ. 33/2017 απόφασης);
    Πως είναι δυνατόν, το δικαστήριο ενώ κάνει αναφορά στο από 20-11-2017 υπόμνημα  του Νοσοκομείου να μην λαμβάνει υπόψη τη σαφή αναφορά μας «…Η Διοίκηση του Νοσοκομείου αξιολογώντας την πρόοδο των απαραίτητων διαδικασιών εκτίμησε ότι είναι εφικτό να καλύψει τις ανάγκες της καθαριότητας και της εστίασης από 1/12/2017 με τους εργαζόμενους που θα προσληφθούν και έτσι εστίασε τις προσπάθειες της στη προετοιμασία των υπηρεσιών και δεν προέβη σε διοικητικές ενέργειες (αποφάσεις ΔΣ κλπ) για ανάθεση σε Ιδιωτικό Φορέα…» (το έντονο και η υπογράμμιση δική μου) πολύ δε περισσότερο που η επίδοση της απόφασης του μονομελούς εφετείου έγινε στις 30/11/2017 και ώρα 2,45 μμ,
και να ισχυρίζεται ότι «…Από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι μέχρι την ολοκλήρωση της επίδικης διαδικασίας οι ανάγκες του καθ’ ου Νοσοκομείου σε καθαριότητα, εστίαση και σίτιση καλύπτονται με διμηνιαίες ανανεώσεις των υφιστάμενων ήδη συμβάσεων με την ανάδοχο εταιρία…»;
Περιορίζομαι προς το παρόν στα ερωτήματα αυτά και για την ολόπλευρη ενημέρωση των πολιτών δίδω στη δημοσιότητα τα δύο υπομνήματα που κατέθεσε το νοσοκομείο και την σχετική δικαστική απόφαση. 
Η κρίση είναι των πολιτών και οι αποφάσεις των αρμόδιων αρχών.

Ως Διοικητής του ΠΓΝΙ έχοντας ενεργήσει απόλυτα νόμιμα, εφαρμόζοντας το νόμο που είναι σε ισχύ και ΔΕΝ έχει κριθεί αντισυνταγματικός, αλλά και με την ιδιότητά μου ως ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ, έχοντας την απόλυτη πεποίθηση ότι υπηρετώ το δημόσιο συμφέρον και την προστασία της υγείας των νοσηλευομένων και επισκεπτών του Νοσοκομείου, δηλώνω δημόσια ότι, την ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ευθύνη για τις δυσλειτουργίες που ενδέχεται να δημιουργηθούν στο τομέα  της  καθαριότητας του Νοσοκομείου και τις εξ αυτών πιθανές επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών, θα φέρουν τα αρμόδια όργανα που έλαβαν ή έχουν την ευθύνη να λάβουν τις σχετικές αποφάσεις.
Το Κύρος, ο Σεβασμός και η Ανεξαρτησία Ατόμων και Θεσμών δεν Χαρίζονται ούτε Επιβάλλονται με νόμους και διατάξεις. ΚΑΤΑΧΤΙΩΝΤΑΙ.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΓΝΙ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΣΙΚΑΡΗΣ
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
vimanews.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Βρήκε τοίχο και… επιμένει η διοίκηση του Π.Γ.Ν.Ι. στο θέμα των συμβασιούχων καθαριότητας και σίτισης
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 4674920731838289453
Σχόλια
item