Χορηγήθηκε άσυλο σε έναν από τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς Χορηγήθηκε άσυλο σε έναν από τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Χορηγήθηκε άσυλο σε έναν από τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς

Χορηγήθηκε άσυλο σε έναν από τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς

Άσυλο χορηγήθηκε σε έναν από τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που είχαν καταφύγει στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου Ιουλίου, ενώ αναμένονται οι σχετικές αποφάσεις για τους υπόλοιπους επτά.

Ο στρατιωτικός αποχώρησε από το Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού όπου κρατείτο όσο εκκρεμούσε η αίτηση ασύλου που είχε καταθέσει ο συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου, που είχε προσγειωθεί στην Αλεξανδρούπολη. 

Η 3η Ανεξάρτητη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Ασύλου έκρινε πως η έκδοση του στην Τουρκία θα ερχόταν σε αντίθεση με τις διεθνείς συμβάσεις, σε ό,τι αφορά το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

Όπως αναφέρει η σχετική απόφαση, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι ο στρατιωτικός συμμετείχε στο πραξικόπημα την ώρα που η Τουρκία τον διώκει για πολιτικά εγκλήματα. 

Για όλους αυτούς τους λόγους δεν είναι δυνατή η έκδοσή του στην γείτονα χώρα, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι θα έχει «μία δίκαιη δίκη». 

Στις 26 Ιανουαρίου ο Άρειος Πάγος είχε αποφασίσει τη μη έκδοσή τους στην Τουρκία. 

Οι υπόλοιποι 7 Τούρκοι στρατιωτικοί κρατούνται διοικητικά εν αναμονή της απόφασης της Επιτροπής.

Epirusblog Gr
5 of 5
Χορηγήθηκε άσυλο σε έναν από τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς
Epirusblog Gr
5 of 5
κοινωνία 1246572475115159584
Σχόλια
item