Άσκηση εντός Εχθρικής περιοχής από τους Κοκκινομπερέδες του «547 Α/Μ ΤΠ»! (video) Άσκηση εντός Εχθρικής περιοχής από τους Κοκκινομπερέδες του «547 Α/Μ ΤΠ»! (video) | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άσκηση εντός Εχθρικής περιοχής από τους Κοκκινομπερέδες του «547 Α/Μ ΤΠ»! (video)

Άσκηση εντός Εχθρικής περιοχής από τους Κοκκινομπερέδες του «547 Α/Μ ΤΠ»! (video)
Οι Κοκκινομπερέδες του 547 Α/Μ ΤΠ Ανήκουν στην  (V Μεραρχία Κρητών) και είναι το Καμάρι της ...Πρόκειται για το  Ειδικό Αερομεταφερόμενο Τάγμα «547 Α/Μ ΤΠ» που εδρεύει στο Ρέθυμνο και μπορεί να εκτελέσει Αποστολές παντού στον Ελλαδικό και όχι μόνο χώρο !
Η Μετατροπή της V Μεραρχίας Κρητών σε Αερομεταφερόμενη Μονάδα με δύναμη Κρούσεως ακόμη και εντός Εχθρικής Περιοχής έδωσε την δυνατότητα στο 547 Α/Μ ΤΠ να προσθέσει στην εκπαίδευση του και Αποστολές εντός  Εχθρικής Περιοχής και για αυτό σχεδίασε και εκτελεί Ειδικές Αποστολές  Ευέλικτων Ομάδων !
Τι είναι ένα αερομεταφερόμενο Τάγμα;
Το 547 Τάγμα Πεζικού μετεξελίχθηκε στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης των Ε.ΕΔ. με διαταγή του τότε  Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγου Φραγκούλη Φράγκου, σε Αερομεταφερόμενο Τάγμα Πεζικού (Α/Μ ΤΠ), με έναν Αερομεταφερόμενο Λόχο κρούσης
Σκοπός ενός αερομεταφερόμενου τάγματος είναι η ετοιμότητα με την χρήση εναέριων μέσων, ανάληψης αποστολής εντός μιας ευρύτερης ζώνης ευθύνης (ΖΕ) πχ Αιγαίο και η αεραποβατική ανάπτυξη δύναμης για την δημιουργία προγεφυρώματος.
Το αερομεταφερόμενο πεζικό μεταφέρεται στη μάχη δια εναέριων μέσων, δεν μάχεται από αυτών αλλά αποβιβάζεται σε έδαφος εκτός του εχθρικού προγεφυρώματος, πίσω από τη γραμμή κατοχής του εχθρού, υπό την προϋπόθεση της απουσίας εκεί αντίστασης.
Η απόθεση δυνάμεων επί εχθρικού θύλακα είναι ειδικότητα των στρατευμάτων εναέριας εφόδου, των αλεξιπτωτιστών των Ειδικών Δυνάμεων.
Μία αεραποβατική μονάδα μετά την απόβαση επί του στόχου κινείται ως Πεζικό, ενώ ένα μέρος του υλικού της, ιδίως Δ.Μ., παραμένει επί του εδάφους.
Σκοπός της είναι η από αέρος διάρρηξη/κατάληψη μίας τοποθεσίας και διατήρησή της μέχρι την ενίσχυση από επίγειες δυνάμεις. Το σκέλος της εφόδου, η κίνηση και η μάχη γίνεται επί του εδάφους, δηλαδή εναέριο είναι βασικά το επιχειρησιακό σκέλος της κίνησης και λιγότερο το τακτικό.
Το 547 ΤΠ και το Αιγαίο.
Το δεύτερο δόγμα στρατηγικής που θα κληθεί να εκπληρώσει το Α/Μ τάγμα είναι η δημιουργία αεραποβατικού προγεφυρώματος με διπλή διάκριση.
Είτε προς υποστήριξη άμυνας δυνάμεων προκαλύψεως σε κατειλημμένα από τον εχθρό ελληνικά εδάφη. Είτε προς υποστήριξη τακτικών και στρατηγικών επιθετικών ελιγμών στα πλαίσια της αντεπίθεσης.
Πράγμα που σημαίνει ότι σε περίπτωση κατάληψης νήσου στο Αιγαίο το 547 εντός ωρών θα κληθεί να κινηθεί με εναέρια μέσα είτε τιθέμενο αμυντικά με τις φίλιες δυνάμεις επαφής είτε τιθέμενο επιθετικά πίσω από τις εχθρικές γραμμές.
Η ανάληψη δηλαδή αποστόλων σε πολεμική περίοδο πέρα από το πρόσθιο όριο τοποθεσίας (ΠΟΤ) θα είναι βέβαιη.
Μια  άσκηση παρακολουθείστε στο Video   που ακολουθεί και κατέγραψε η εκπομπή …Με Αρετή και Τόλμη!
http://veteranos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Άσκηση εντός Εχθρικής περιοχής από τους Κοκκινομπερέδες του «547 Α/Μ ΤΠ»! (video)
Epirusblog Gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 4934979368334368445
Σχόλια
item