Τέλος η έκπτωση 50% για τις κλήσεις της Τροχαίας -Τι θα ισχύει Τέλος η έκπτωση 50% για τις κλήσεις της Τροχαίας -Τι θα ισχύει | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Τέλος η έκπτωση 50% για τις κλήσεις της Τροχαίας -Τι θα ισχύει

Τέλος η έκπτωση 50% για τις κλήσεις της Τροχαίας -Τι θα ισχύει

Καταργείται με τον νέο ΚΟΚ η υφιστάμενη ρύθμιση για έκπτωση 50% όταν πληρώνονται οι κλήσεις της τροχαίας εντός 10ημέρου.

Παράλληλα με τον νέο ΚΟΚ τα πρόστιμα θα κλιμακώνονται ανάλογα με το εισόδημα. Επίσης θα υπάρξει κατηγοριοποίηση των παραβάσεων ανάλογα με την επικινδυνότητα και την αντικοινωνική συμπεριφορά.


Ειδική παράβαση θα είναι οι χειρονομίες (π.χ. μούντζες) από επαγγελματίες οδηγούς.


Για τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις που σχεδιάζει, ο υπουργός υποδομών Χρήστος Σπίρτζης ενημέρωσε χθς  το απόγευμα τους επικεφαλής των δανειστών.


Πάντως, οι ρυθμίσεις αυτές δεν είναι μνημονιακή υποχρέωση. Η συνάντηση Σπίρτζη – δανειστών αφορούσε στο θέμα της παραχώρησης της εκμετάλλευσης της Εγνατίας Οδού.


Επίσης ο κ. Σπίρτζης τους ενημέρωσε για την Ενιαία Βάση Δεδομένων που δημιουργείται για οχήματα με στοιχεία από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, την ΑΑΔΕ και το Υπουργείο Μεταφορών αλλά και τη Βάση Δεδομένων για Οδηγούς, οι οποίες θα διασταυρώνονται και θα «επικοινωνούν» μεταξύ τους.


Επίσης, ο υπουργός διευκρίνισε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι στις αρχές του 2019 θα ξεκινήσει σταδιακά η εφαρμογή των ηλεκτρονικών διοδίων σε όλους τους οδικούς άξονες, που θα χρεώνουν τους οδηγούς ανάλογα με τη χρήση. 


Ο σχετικός διαγωνισμός αναμένεται εντός του Δεκεμβρίου.
Epirusblog Gr
5 of 5
Τέλος η έκπτωση 50% για τις κλήσεις της Τροχαίας -Τι θα ισχύει
Epirusblog Gr
5 of 5
κοινωνία 641291794658079041
Σχόλια
item