Οι 5 προβλέψεις του Νοστράδαμου για το 2018 που θα αλλάξουν τον κόσμο! [Βιντεο] Οι 5 προβλέψεις του Νοστράδαμου για το 2018 που θα αλλάξουν τον κόσμο! [Βιντεο] | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Οι 5 προβλέψεις του Νοστράδαμου για το 2018 που θα αλλάξουν τον κόσμο! [Βιντεο]

Οι 5 προβλέψεις του Νοστράδαμου για το 2018 που θα αλλάξουν τον κόσμο! [Βιντεο]
Ο Μισέλ ντε Νοστρεντάμ ή εξελληνισμένα Νοστράδαμος (γαλλικά: Michel de Nostredame, λατινικά: Nostradamus, 14 Δεκεμβρίου 1503 – 2 Ιουλίου 1566) ήταν Γάλλος φαρμακοποιός και αστρολόγος, γνωστός για το βιβλίο του Les Propheties (Οι Προφητείες), η πρώτη έκδοση του οποίου εμφανίστηκε το 1555. Μεγάλη μερίδα αναγνωστών έκτοτε τού αποδίδει την πρόβλεψη πολλών μεγάλων ιστορικών γεγονότων.

Αντιθέτως, οι περισσότερες ακαδημαϊκές πηγές υπογραμμίζουν πως ο συσχετισμός μεταξύ παγκόσμιων γεγονότων και τετράστιχων του Νοστράδαμου είναι είτε κυρίως προϊόν λανθασμένων ερμηνειών και μεταφράσεων, συχνά ηθελημένων, είτε πολύ ισχνός, ώστε να μπορεί να τεκμηριώσει την πραγματική ικανότητα πρόβλεψης του δημιουργού τους. 

Επιπλέον, δεν υπάρχει απόδειξη ότι ποτέ κάποιος έχει ερμηνεύσει τόσο ενδελεχώς κάποιο από τα τετράστιχα του Νοστράδαμου, ώστε να «προλάβει» κάποιο γεγονός πριν αυτό λάβει χώρα.

Ωστόσο, αμείωτο παραμένει το ενδιαφέρον για το έργο και τη ζωή αυτού του εκπροσώπου της γαλλικής Αναγέννησης, με μεγάλη επιρροή στη σύγχρονη παιδεία – καλλιέργεια του πνεύματος.. Οι προφητείες του έχουν συχνά ταυτιστεί με τα αποτελέσματα του λεγόμενου Κώδικα της Βίβλου, αλλά και άλλων φερόμενων ως προφητικών έργων.

Ποιες είναι όμως οι 5 προφητείες του Νοστράδαμου για το 2018;

Epirusblog Gr
5 of 5
Οι 5 προβλέψεις του Νοστράδαμου για το 2018 που θα αλλάξουν τον κόσμο! [Βιντεο]
Epirusblog Gr
5 of 5
περίεργα 8636364066419485023
Σχόλια
item