3 χρόνια πριν: Όταν η ελπίδα...ερχόταν και τα μνημόνια θα τελείωναν (Βιντεο) 3 χρόνια πριν: Όταν η ελπίδα...ερχόταν και τα μνημόνια θα τελείωναν (Βιντεο) | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

3 χρόνια πριν: Όταν η ελπίδα...ερχόταν και τα μνημόνια θα τελείωναν (Βιντεο)

3 χρόνια πριν: Όταν η ελπίδα...ερχόταν και τα μνημόνια θα τελείωναν (Βιντεο)
Συμπληρώνονται σήμερα ακριβώς 3 χρόνια από την ημέρα που ουσιαστικά η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ή αλλιώς Σαμαρά-Βενιζέλου έπεσε, μη μπορώντας να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Στην τρίτη και τελευταία ψηφοφορία, η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ συγκέντρωση μόλις 132 θετικές ψήφους και πλέον ήταν δεδομένο ότι η χώρα θα οδηγούνταν σε πρόωρες εκλογές.

Ήταν τότε που θα άλλαζαν τα πάντα για την Ελλάδα, της οποίας οι πολίτες θα στήριζαν τρεις συνεχόμενες φορές (2 σε εκλογές και 1 σε δημοψήφισμα) την "πρώτη φορά αριστερά":

Έκτοτε κυριάρχησαν τα συνθήματα όπως το "Η ελπίδα έρχεται" αλλά και η περιβόητη υπόσχεση Τσίπρα για το...σκίσιμο των μνημονίων. Παρά το ότι σήμερα από την κυβέρνηση της αριστεράς πολλοί αρνούνται ακόμη και τις ίδιες τους τις υποσχεσιολογίες, εντούτοις τα βίντεο ποτέ δεν κάνουν λάθος.

Δείτε τι έλεγε σαν σήμερα πριν από 3 χρόνια ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπροστά στις κάμερες:Φυσικά ούτε μνημόνια σκίστηκαν, ούτε οι μισθοί ανέβηκαν θεαματικά, ούτε οι Έλληνες ξύπνησαν σε έναν...καλύτερο κόσμο. Αντιθέτως, η ελληνική κοινωνία φορτώθηκε δύο νέα δυσβάσταχτα μνημόνια, ένα καταστροφικό κλείσιμο των τραπεζών αλλά και την διεθνή στοχοποίησή της για άλλη μία φορά τα τελευταία χρόνια.

Πάνω απ'όλα ωστόσο διαφυλάχθηκε η...αξιοπρέπεια του Έλληνα και της Ελληνίδας, που 3 χρόνια μετά στην καθημερινότητά του ρίζωσαν για τα καλά οι πλειστηριασμοί, οι δυσβάσταχτοι φόροι, τα μερίσματα φτώχειας και ο διχασμός. 

Όποιος τουλάχιστον υποστηρίζει πως η Ελλάδα τρία χρόνια μετά δεν άλλαξε πρόσωπο προς το χειρότερο, καλύτερα να κοιτάξει κατάματα την πραγματικότητα γύρω του...
Epirusblog Gr
5 of 5
3 χρόνια πριν: Όταν η ελπίδα...ερχόταν και τα μνημόνια θα τελείωναν (Βιντεο)
Epirusblog Gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 3904378502118702345
Σχόλια
item