Γιάννενα: Στο ΕΣΠΑ με 36,2 εκ. ευρώ η β’ φάση αποχέτευσης και επέκτασης του βιολογικού Ιωαννίνων!

Γιάννενα: Στο ΕΣΠΑ με 36,2 εκ. ευρώ η β’ φάση αποχέτευσης και επέκτασης του βιολογικού Ιωαννίνων!

Την  ένταξη της β΄ φάσης του έργου της ολοκληρωμένης διαχείρισης λυμάτων του Δήμου Ιωαννιτών στο ΕΣΠΑ, με το ποσό των 36,2 εκ. ευρώ ανακοίνωσε χθες ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης.  Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη για την πόλη και κυρίως για την προστασία της λίμνης, θέμα που απασχολούσε το Δήμο αρκετό καιρό. 

Τη σημασία του εξήρε σε δηλώσεις του ο κ. Χαρίτσης, ο οποίος επεσήμανε ότι είναι από τα μεγαλύτερα που υλοποιούνται αυτή τη στιγμή στη χώρα. 


 «Στηρίζουμε με όλους τους διαθέσιμους πόρους τα αναγκαία έργα και τις υποδομές, που θα βάλουν τέλος στην επί σειρά ετών ελλιπή διαχείριση των λυμάτων και θα διασφαλίσουν την πλήρη περιβαλλοντική προστασία και τη διατήρηση του μοναδικού αυτού οικοσυστήματος.


Χρηματοδοτούμε ολοκληρωμένες παρεμβάσεις οι οποίες αποτελούν ασπίδα προστασίας για το περιβάλλον, τη δημόσια υγεία και την ποιότητα ζωής των πολιτών και λειτουργούν ως πυλώνες ανάπτυξης για τις τοπικές κοινωνίες», αναφέρει μεταξύ άλλων στην δήλωσή του ο κ. Χαρίτσης.


Δήλωση -«καπέλλωμα» των βουλευτών
Κι ενώ ο Αναπληρωτής Υπουργός διατηρεί χαμηλούς τόνους και περιορίζεται στο γενικό πλαίσιο του έργου, οι τέσσερις βουλευτές Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ σε κοινή ανακοίνωσή τους καταφεύγουν σε ένα «κρεσέντο» λαϊκισμού, παρελθοντολογίας και διαφήμισης του κυβερνητικού «έργου». 


Γι’ αυτό καθ΄ εαυτό το έργο, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούνται για την ένταξη και «την ισχυρή πολιτική βούληση», παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι η χρηματοδότηση θα προέλθει από ευρωπαϊκά προγράμματα (ΕΣΠΑ) και για αυτά υπάρχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές και διαδικασίες που δεν επιτρέπουν ρουσφετολογικές παρεμβάσεις και δεν αφήνουν περιθώρια για επίδειξη «πολιτικής βούλησης».


Οι  κυβερνητικοί βουλευτές, «διαφημίζοντας» το έργο, υποστηρίζουν ότι δεν είχε υπάρξει η «επιβεβλημένη συνεργασία στο παρελθόν και σε εκείνες τις επιλογές που δίνουν προτεραιότητα σε έργα ουσίας τα οποία μπορούν να αποτελέσουν πυλώνα ανάπτυξης», παραβλέποντας -για ευνόητους πολιτικούς λόγους- το γεγονός ότι η ένταξη που ανακοίνωσε ο κ. Χαρίτσης αφορά τη  β΄ φάση του έργου και άρα κάποιοι άλλοι πριν από αυτούς και τη σημερινή κυβέρνηση είχαν μοχθήσει και συνεργαστεί για να χρηματοδοτηθεί και να υλοποιηθεί η α΄ φάση του. 


Δεν παραλείπουν οι τέσσερις βουλευτές, να αναφερθούν και σε άλλες κυβερνητικές αποφάσεις, όπως την παραχώρηση του Πάρκου Πυρσινέλλα, των πρώην στρατιωτικών φούρνων και των στρατιωτικών φυλακών στο Δήμο Ιωαννιτών που ικανοποιούν αιτήματα χρόνων, επιχειρώντας να «κεφαλαιοποιήσουν» πολιτικά οφέλη για τις εξελίξεις αυτές, υποστηρίζοντας ότι προσπαθούν όπως έχουν και υποχρέωση «να ανταποκριθούμε με ευθύνη και συνέπεια στις πραγματικές προτεραιότητες και όχι σε έργα βιτρίνας». 


Η ταυτότητα του έργου 
Την ένταξη του έργου της Β΄ φάσης του αποχετευτικού και της επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού, στο ΕΣΠΑ 2014-2020 υπέγραψε η Ειδική Γραμματέας ΕΣΠΑ Ευγενία Φωτονιάτα. 


Με αυτό προβλέπεται    η  κατασκευή ολοκληρωμένων δικτύων συλλογής και μεταφοράς ακαθάρτων στους οικισμούς Καρδαμίτσια, Εξοχή (Νέα Ζωή), Τσιφλικόπουλο, Δροσιά - Πεντέλη, Κάτω Νεοχωρόπουλο, τη δημιουργία 6 αντλιοστασίων, καθώς και την επέκταση των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων του Δήμου Ιωαννιτών.


proinoslogos.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Στο ΕΣΠΑ με 36,2 εκ. ευρώ η β’ φάση αποχέτευσης και επέκτασης του βιολογικού Ιωαννίνων!
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2946391654122639851
item