Πρέβεζα: Δεκάδες πλειστηριασμοί σε βάρος Πρεβεζάνων μέσα στο 2018 Πρέβεζα: Δεκάδες πλειστηριασμοί σε βάρος Πρεβεζάνων μέσα στο 2018 | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Δεκάδες πλειστηριασμοί σε βάρος Πρεβεζάνων μέσα στο 2018

Πρέβεζα: Δεκάδες πλειστηριασμοί σε βάρος Πρεβεζάνων μέσα στο 2018

Άσχημα θα ξεκινήσει η χρονιά για αρκετούς πρώην ευκατάστατους Πρεβεζάνους που θα δουν τα ακίνητά τους να βγαίνουν στο σφυρί για να πληρωθούν τα χρέη που έχουν δημιουργήσει στις τράπεζες.

Οι πρώτοι κανονικοί πλειστηριασμοί θα πραγματοποιηθούν στις 10 Γενάρη του 2018 στο Ειρηνοδικείο Πρέβεζας και ήδη έχουν γίνει οι σχετικές δημοσιεύσεις στον τοπικό τύπο.
Πρόκειται για οικόπεδα ή για εξ΄αδιαιρέτου καταστήματα και όχι για πρώτες κατοικίες, με επισπεύδουσα την τράπεζα Πειραιώς.


Εκείνο πάντως που κάνει εντύπωση είναι π.χ. ένα οικόπεδο που εκτιμάται 76.000 ευρώ, πώς μπορεί να έχει χρηματοδοτηθεί από διάφορες τράπεζες στο υπερβολικά μεγάλο ποσό των 410.000 ευρώ;


Ή πώς ένα εξ΄αδιαιρέτου τμήμα ισογείου διώροφης οικοδομής που εκτιμάται 23.000 ευρώ (αυτή θα είναι και η τιμή εκκίνησης του πλειστηριασμού) να έχει χρηματοδοτηθεί από δύο τράπεζες με το ποσό των 240.000 ευρώ;


Πώς έδιναν τα χρήματα οι τράπεζες χωρίς τις απαραίτητες εξασφαλίσεις;
Γεγονός είναι πάντως ότι οι πλειστηριασμοί θα είναι πάρα πολλοί και όσοι δεν καταφέρου να ρυθμίσουν τις υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες, κάτι που φαινομενικά είναι απίθανο, θα δουν τα ακίνητά τους να χάνονται αλλά θα γλιτώσουν και από τα χρέη, αφού δεν έχουν τίποτα άλλο να τους πάρουν.


Σε άλλη περίπτωση, πλειστηριασμοί που θα γίνονταν για καταστήματα Πρεβεζάνου πρώην επαγγελματία στην κεντρική αγορά της Πρέβεζας, έγινε ρύθμιση των χρεών και οι πλειστηριασμοί ματαιώθηκαν προς απογοήτευση γνωστών κορακιών και τοκογλύφων της Πρέβεζας που περίμεναν την ευκαιρία να τα αρπάξουν.


prevezaposto.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρέβεζα: Δεκάδες πλειστηριασμοί σε βάρος Πρεβεζάνων μέσα στο 2018
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρεβεζα 275824977805304813
Σχόλια
item