Γιάννενα: Μήτσης και το '18 πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων με χιτσκοκικό σενάριο... Γιάννενα: Μήτσης και το '18 πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων με χιτσκοκικό σενάριο... | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Μήτσης και το '18 πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων με χιτσκοκικό σενάριο...

Γιάννενα: Μήτσης και το '18 πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων με χιτσκοκικό σενάριο...
Πρόεδρος μέχρι το Μάρτιο του 2019 θα παραμείνει ο Γιάννης Μήτσης, επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητο Επιμελητήριο» μετά τις εκλογές της 2ας και 3ης Δεκέμβρη και μετά τη συμφωνία της παράταξής του με την «Κίνηση Επιχειρηματιών για την Ανάπτυξη» του Δημήτρη Δημητρίου για συνεργασία στο σχηματισμό της νέας διοίκησης, συμφωνία που επικυρώθηκε και τυπικά το απόγευμα της Πέμπτης, με τη σχετική ψηφοφορία στην πρώτη συνεδρίαση της νεοεκλεγείσας διοίκησης. 
Η υλοποίηση της συμφωνίας ωστόσο, έγινε με ένα διαφορετικό σενάριο, χιτσκοκικής εμπνεύσεως, γραμμένο, εικάζω, δια χειρός Δημήτρη Μπαράτσα...
Κατ' αρχάς ήταν μια από τις σπάνιες συγκροτήσεις διοίκησης στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων που υποψήφιος μεγάλης παράταξης, εν προκειμένω ο Γρηγόρης Γκίκας, δεν ήταν υποψήφιος για την προεδρία. "Γραμμή" της παράταξης "Ισχυρό Επιμελητήριο" ήταν τις τελευταίες ώρες, η στήριξη Δημητρίου (!) προκειμένου, μάλλον, να χαλάσει η συμφωνία των κ.κ. Δημητρίου και Μήτση, στην πράξη. 
Γι' αυτό και διαδίδονταν εντόνως από την Τρίτη, ότι επίκειται ο μεγάλος συνασπισμός, μεταξύ των παρατάξεων Δημητρίου και Γκίκα δηλαδή, αν και υπήρχε προφορική συμφωνία Δημητρίου - Μήτση από το βράδυ της περασμένης Δευτέρας!!!
Έτσι, είχαμε το πρωτοφανές... το "Ισχυρό Επιμελητήριο" να ψηφίσει Δημητρίου στην πρώτη ψηφοφορία και αν δεν απουσίαζε ένας εκ της παράταξης "Κίνηση Επιχειρηματιών για την Ανάπτυξη" δεν αποκλείεται, να εκλέγονταν πρόεδρος, χωρίς να το θέλει ουσιαστικά, ο Δημητρίου... Με ψήφους 15-15 ισοψήφισαν Δημητρίου και Μήτσης (θυμίζω τις έδρες: Δημητρίου 15, Γκίκας 11, Μήτσης 5).
Στη δεύτερη ψηφοφορία, η τάξη επανήλθε και με ψήφους 20-11 υπερψηφίστηκε ο Γιάννης Μήτσης, όπως είχε συμφωνηθεί και έτσι, με τη στήριξη της "Κίνησης Επιχειρηματιών για την ανάπτυξη", ο επικεφαλής του "Ανεξάρτητου Επιμελητηρίου" θα συνεχίσει να είναι πρόεδρος για 15 περίπου μήνες ακόμα.
Με προγραμματική συμφωνία
Οι δύο παρατάξεις έχουν καταλήξει και σε ένα σαφές και λεπτομερές προγραμματικό κείμενο αρχών, βάσει των οποίων θα διοικηθεί το Επιμελητήριο Ιωαννίνων τα επόμενα τέσσερα χρόνια, το οποίο περιλαμβάνει προγραμματικές θέσεις και της μιας και της άλλης παράταξης, όπως για παράδειγμα η ίδρυση γραφείου για τα «κόκκινα» δάνεια που ήταν πρόταση του Γ. Μήτση ή τα ΚΕΠ των επιχειρηματιών και τα επιμορφωτικά σεμινάρια για τους νέους επιχειρηματίες που πρότεινε η «Κίνηση Επιχειρηματιών για την Ανάπτυξη».
Πηγή: bourxas.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Μήτσης και το '18 πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων με χιτσκοκικό σενάριο...
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 2909237208184846921
Σχόλια
item