Με 153 «ΝΑΙ» ψηφίστηκε ο κρατικός προϋπολογισμός του 2018 Με 153 «ΝΑΙ» ψηφίστηκε ο κρατικός προϋπολογισμός του 2018 | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Με 153 «ΝΑΙ» ψηφίστηκε ο κρατικός προϋπολογισμός του 2018

Με 153 «ΝΑΙ» ψηφίστηκε ο κρατικός προϋπολογισμός του 2018

Χωρίς εκπλήξεις η ονομαστική ψηφοφορία. Υπερψήφισε μόνο η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Καταψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση. Μήνυμα Τσίπρα στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες: «Πάμε καλά και βγαίνουμε…».

Χωρίς εκπλήξεις, δεδομένου ότι παραδοσιακά ενέχει και χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, υπερψηφίστηκε από τη Βουλή ο κρατικός προϋπολογισμός 2018 με 153 ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία στοιχήθηκε πίσω από τη ρητορική περί «τελευταίου μνημονιακού προϋπολογισμού που οδηγεί τη χώρα σ την έξοδο από το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής», καθώς και μία ψήφο από την ανεξάρτητη βουλευτή Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση (ΝΔ - ΔΗ.ΣΥ - Χ.Α - ΚΚΕ - Ένωση Κεντρώων - Ποτάμι) καταψήφισε τον προϋπολογισμό με 144 ψήφους, κατηγορώντας την κυβέρνηση για νέα «εξαπάτηση του λαού» και συνέχιση της λιτότητας μέσω της επιβολής νέων φόρων και περικοπών, ενώ δεν τον αποδέχτηκε και η συντριπτική πλειοψηφία των ανεξάρτητων βουλευτών.

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν 3 βουλευτές. Ο Χριστόφορος Παπαδόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) για λόγους υγείας ενώ είχε στείλει και επιστολική ψήφο για την πρόθεσή του να ψηφίσει «ΝΑΙ», η οποία όμως δεν προσμετράται στο αποτέλεσμα, ο Νίκος Μίχος από τη Χρυσή Αυγή και ο Αριστείδης Φωκάς από την Ένωση Κεντρώων.

«Η συζήτηση ήταν καλή, γιατί πάμε καλά και βγαίνουμε (σ.σ. από τα Μνημόνια», σχολίασε ο πρωθυπουργός - αποτιμώντας τη συζήτηση στην Ολομέλεια - προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, τους οποίους επισκέφτηκε αμέσως μετά την ψηφοφορία για να ευχηθεί Χρόνια Πολλά.

Κληθείς, δε, να σχολιάσει τη θετική ψήφο της κας Μεγαλοοικονόμου κι αν τη θέλουν στον ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος απάντησε: «σημασία έχει ότι αυξανόμαστε αντί να μειωνόμαστε».

Στα ευχάριστα παραλειπόμενα της βραδιάς, καταγράφηκε η εσπευσμένη ψήφος του αντιπροέδρου της ΝΔ, Κωστή Χατζηδάκη, προκειμένου να τρέξει στο μαιευτήριο καθώς η σύζυγός του έφερνε στον κόσμο το νέο μέλος της οικογένειάς τους.
Epirusblog Gr
5 of 5
Με 153 «ΝΑΙ» ψηφίστηκε ο κρατικός προϋπολογισμός του 2018
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 8934263710477170354
Σχόλια
item