Σύλληψη 13 Βόσνιων για εγκλήματα πολέμου σε βάρος Σέρβων πολιτών Σύλληψη 13 Βόσνιων για εγκλήματα πολέμου σε βάρος Σέρβων πολιτών | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Σύλληψη 13 Βόσνιων για εγκλήματα πολέμου σε βάρος Σέρβων πολιτών

Σύλληψη 13 Βόσνιων για εγκλήματα πολέμου σε βάρος Σέρβων πολιτών

Δεκατρείς Βόσνιους ύποποτους για εγκλήματα πολέμου εναντίον Σέρβων στην περιοχή του Κόνιτς κατά της διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας (1992-95), συνέλαβαν μέλη της Κρατικής Υπηρεσίας Ερευνών και Προστασίας.

Πρόκειται για πρώην στελέχη του στρατού και του υπουργείου Εσωτερικών της Βοσνίας που φέρεται ότι διέπραξαν εγκλήματα πολέμου σε βάρος δεκάδων Σέρβων στην Μπράντινα, το Κόνιτς και άλλες κοινότητες, την άνοιξη και το καλοκαίρι του 1992.

Οι 13 συλληφθέντες κατηγορούνται για δολοφονίες, βασανιστήρια, βιασμούς και άλλα εγκλήματα σε βάρος του άμαχου πληθυσμού. 


Για εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν κατά τον εμφύλιο στη Βοσνία, ανάμεσα στο 1992 και το 1995, είχε καταδικαστεί και ο Βοσνιοκροάτης Σλόμπονταν Πράλγιακ ο οποίος αυτοκτόνησε λίγη ώρα αφότου το Δικαστήριο της Χάγης απέρριψε την έφεσή του και επαναβεβαίωσε την ποινή κάθειρξης 20 ετών που του είχε επιβληθεί.

Επίσης, σε κάθειρξη εννέα ετών καταδικάστηκε στα μέσα Νοεμβρίου και ένα πρώην μέλος των βοσνιακών δυνάμεων, ο Έντεμ Ζίλιτς ο οποίος ήταν υπεύθυνος για ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης Σέρβων στο Κόνιτς. 
Epirusblog Gr
5 of 5
Σύλληψη 13 Βόσνιων για εγκλήματα πολέμου σε βάρος Σέρβων πολιτών
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 6105425324618134124
Σχόλια
item