Ο Τόσκας διαψεύδει γερμανικά δημοσιεύματα: Δεν μπήκαν στη Γερμανία 1.000 άτομα από την Ελλάδα με πλαστά έγγραφα Ο Τόσκας διαψεύδει γερμανικά δημοσιεύματα: Δεν μπήκαν στη Γερμανία 1.000 άτομα από την Ελλάδα με πλαστά έγγραφα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ο Τόσκας διαψεύδει γερμανικά δημοσιεύματα: Δεν μπήκαν στη Γερμανία 1.000 άτομα από την Ελλάδα με πλαστά έγγραφα

Ο Τόσκας διαψεύδει γερμανικά δημοσιεύματα: Δεν μπήκαν στη Γερμανία 1.000 άτομα από την Ελλάδα με πλαστά έγγραφα
Ο αναπληρωτής υπουργός προστασίας του πολίτη Νίκος Tόσκας  μιλώντας στη Βουλή αμφισβήτησε τα γερμανικά δημοσιεύματα και τα στοιχεία για είσοδο 1.000 ατόμων προερχόμενα από την Ελλάδα στη Γερμανία με πλαστά στοιχεία.
«Ερχόμαστε και υιοθετούμε άκριτα τις αντιλήψεις των γερμανικών εφημερίδων ότι ήταν 1.000 άτομα που μπήκαν μέσα από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα και είχαν πλαστά στοιχεία.
Ο Γερμανός υπουργός εσωτερικών μου έδειξε άλλα νούμερα. Υπάρχει μεγάλος αριθμός ανθρώπων που προέρχονται από χώρες που μπορούσαν να ταξιδέψουν  χωρίς βίζα στη Γερμανία, Αλβανοί, Γεωργιανοί κλπ.»
Ο υπουργός ζήτησε από τους βουλευτές να εμπιστεύονται περισσότερο τον Έλληνα υπουργό εσωτερικών παρά τις γερμανικές εφημερίδες και  αρνήθηκε το χαρακτηρισμό πλαστά έγγραφα που υπάρχεις τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα.
«Δεν είναι πλαστά τα χαρτιά της υπηρεσίας ασύλου όπως δεν είναι πλαστά και τα διαβατήρια ατόμων χωρίς βίζα πήγανε στην Γερμανία αλλά προβλεπόταν να πάνε χωρίς βίζα. Δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε τον όρο πλαστά μην ακούτε πάλι τις γερμανικές εφημερίδες.
Τους έχουμε ζητήσει να μας δώσουν στοιχεία τόσο για τα πλαστικά που λένε όσο και για τον αριθμό των ατόμων που έχουν περάσει. Δεν ανέφεραν τον αριθμό 1000 ανέφεραν τον αριθμό 800-850 χωρίς να εξαιρέσουν  εκείνους  που δικαιούνται να πάνε στην Γερμανία χωρίς βίζα παραδείγματος χάριν ένας αλβανός».
Όσον αφορά τα μέτρα των ελέγχων ο κ.Τόσκας ανέφερε ότι δεν εφαρμόζονται μόνο για την Ελλάδα αλλά γίνονται τακτικοί χερσαίο έλεγχοι και σε άλλες χώρες και πρόσθεσε « άρα δεν θα πρέπει να αυτομαστιγωνόμαστε περισσότερο από ότι χρειάζεται και να μην είμαστε ενοχικοι και να λέμε ότι εμείς φταίμε για όλα».
Ο κ. Τόσκας ρωτήθηκε πότε θα ξεκινήσει ο διαγωνισμός για τις νέες ελληνικές ταυτότητες και απάντησε «είμαστε στο τελευταίο στάδιο πριν προχωρήσει ο διαγωνισμός για την δημιουργία νέων ταυτοτήτων». 

Epirusblog Gr
5 of 5
Ο Τόσκας διαψεύδει γερμανικά δημοσιεύματα: Δεν μπήκαν στη Γερμανία 1.000 άτομα από την Ελλάδα με πλαστά έγγραφα
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 7443433605224062733
Σχόλια
item