Άρτα: Εrasmus+: Συμμετοχή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε σύνοδο στην Άγκυρα Άρτα: Εrasmus+: Συμμετοχή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε σύνοδο στην Άγκυρα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Εrasmus+: Συμμετοχή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε σύνοδο στην Άγκυρα

Άρτα: Εrasmus+: Συμμετοχή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε σύνοδο στην Άγκυρα

Η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Νομού Άρτας στα πλαίσια της συνεργασίας που έχει με τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Anamur, της επαρχίας Mersin της Τουρκίας, στο πρόγραμμα erasmus+ KA2 με θέμα «e- Services Education Project» προσκλήθηκε επίσημα από τη Γενική Διεύθυνση Καινοτόμων και Εκπαιδευτικών Τεχνολογιών του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας της Τουρκίας να συμμετάσχει στη σύνοδο με τίτλο "The FATIH Project on Education Technologies Summit in Education 2017. "Η σύνοδος πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 17-18 Νοεμβρίου 2017 στην Άγκυρα.

Η συγκεκριμένη δράση του ευρωπαϊκού προγράμματος “e-ServicesEducationProject” παρουσιάστηκε από την κ. Esra Öğür, συντονίστρια του έργου, σε συνεδρίαση υπό την προεδρία του Mehmet Ruşen, Head of Educational Publications and Content Management Department. 


Η παρουσίαση, στην οποία η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Νομού Άρτας είχε επίσης προσκληθεί να συμμετάσχει, είχε τίτλο "Contemporary Education Model With E-Services Education Project" οf E-Content Creating Subject.

Τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Αναμούρ εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Διευθυντής της κ. Recep Cikit ενώ πέραν της κεντρικής ομιλήτριας κα. Esra Öğür στην σύνοδο συμμετείχε και η καθηγήτρια Nasibe Kan. 


Από την Eλληνική πλευρά ως εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας συμμετείχαν στη σύνοδο και την παρουσίαση του Eυρωπαϊκού προγράμματος ο Σχολικός Σύμβουλος Αγγλικής Γλώσσας Γρηγόρης Σκιαδάς, ο καθηγητής του 2ου ΓΕ.Λ Άρτας Νικόλαος Σκούρας καθώς και η καθηγήτρια του 1ου ΕΠΑ.Λ Άρτας Αικατερίνη Αντωνίου.

Η σύνοδος εστίασε στη δημιουργία μιας πλατφόρμας όπου θα δίνεται η ευκαιρία σε ακαδημαϊκούς, διαμορφωτές εκπαιδευτικής πολιτικής, εμπειρογνώμονες, εκπαιδευτικούς, φοιτητές, εκπροσώπους ΜΚΟ και προμηθευτές τεχνολογίας στον ιδιωτικό τομέα και μοιράζονται θεωρητικές και πρακτικές πληροφορίες. 


Στη διάσκεψη οι ομιλητές παρουσίασαν τις προτάσεις τους σχετικά με τις ανάγκες των μαθητών και την εκπαιδευτική καινοτομία στο πλαίσιο του προγράμματος FATİH. Παράλληλα, οργανώθηκαν πολλά εργαστήρια κωδικοποίησης, ρομποτικής, 3D τεχνολογιών. Η γλώσσα της συνόδου ήταν η τουρκική και η αγγλική.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας της Τουρκίας, τη Γενική Διεύθυνση Καινοτόμων και Εκπαιδευτικών Τεχνολογιών, την διοργανώτρια επιτροπή του FATIH Project καθώς και τον εταίρο μας στο πρόγραμμα για την αψεγάδιαστη φιλοξενία και την πολύτιμη ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων σε θέματα διδακτικών πρακτικών στα σχολεία μας.


maxitisartas.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Άρτα: Εrasmus+: Συμμετοχή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε σύνοδο στην Άγκυρα
Epirusblog Gr
5 of 5
Αρτα 3048299720988029237
Σχόλια
item