Γερμανία: Σύσκεψη-εξπρές στo CDU συγκαλεί η Μέρκελ

Γερμανία: Σύσκεψη-εξπρές στo CDU συγκαλεί η Μέρκελ
Η συνάντηση της Γερμανίδας καγκελαρίου με τον πρόεδρο της χώρας μετά το ναυάγιο των διερευνητικών επαφών για τη συγκρότηση τετραμερούς κυβέρνησης ολοκληρώθηκε και σύμφωνα με πληροφορίες της Bild ο Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγιερ θέλει να συναντηθεί με τις ηγεσίες των Χριστιανοκοινωνιστών, των Φιλελευθέρων, των Πρασίνων και των Σοσιαλδημοκρατών.
Η Άνγκελα Μέρκελ, που βρίσκεται πλέον σε δυσχερή θέση και τίθεται εν αμφιβόλω η τέταρτη θητείας της στην καγκελαρία, σε τηλεδιάσκεψη που είχε με τα επιτελικά στελέχη των Χριστιανοδημοκρατών συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση σε ηγετικό επίπεδο στα κεντρικά του κόμματος στο Βερολίνο, προκειμένου να συζητήσουν τα επόμενα βήματα μετά την αποχώρηση των Φιλελευθέρων από τις διαβουλεύσεις για τον «συνασπισμό Τζαμάικα». 
Την άλλη Δευτέρα θα συζητηθεί σε πιο διευρυμένο επίπεδο αν υπάρχουν πιθανότητες σχηματισμού κυβέρνησης χωρίς να οδηγηθεί η χώρα πρόωρα στις κάλπες το επόμενο έτος.
Παρά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων με τους Φιλελεύθερους, τους Πράσινους και το αδελφό κόμμα των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας η CDU εξακολουθεί να στηρίζει τη Μέρκελ. Ο Χριστιανοδημοκράτης πρωθυπουργός του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, Άρμιν Λάσετ είπε ότι σε διάσκεψη του ομοσπονδιακού εκτελεστικού οργάνου της CDU υπήρξε ευρεία υποστήριξη για την πρόεδρο του κόμματος.

epirusblog.gr
5 of 5
Γερμανία: Σύσκεψη-εξπρές στo CDU συγκαλεί η Μέρκελ
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 1060469366752408321
item