Η περιοχή της Θεσπρωτίας βγάζει από τα καλύτερα ποιοτικώς μέλια στην Ελλάδα και σε αυτό βοηθούν το ξηρό κλίμα, η βιοποικιλότητα και η πλούσια φύση της περιοχής, με την ποικιλία ανθέων και το πολύ θυμάρι. Στις ποικιλίες μελιού, που παράγονται στην περιοχή, ανήκουν το ρείκι και η κουμαριά.
Το ότι η μελισσοκομία έχει μέλλον, παρά τη γενικότερη οικονομική κρίση, υπάρχουν αρκετά παραδείγματα. Μερικά απ' αυτά είναι η επιχείρηση του Παντελή Κίτσιου στην Κεστρίνη, που επιδιώκει μέσα από πρωτοτυπίες στα προϊόντα του και συμμετοχή σε εκθέσεις στο εξωτερικό, να διευρύνει όλο και περισσότερο τις πωλήσεις.
Άλλο παράδειγμα είναι η εταιρία "Μέλι Θεσπρωτίας" των αδελφών Ζήση και Χριστόφορου Σοφία, που ανέλαβαν την επί 40 χρόνια οικογενειακή επιχείρηση και ασχολούνται αποκλειστικά με τα προϊόντα της μέλισσας, και έχουν τις εγκαταστάσειςστο χωριό Γκρίκα Παραμυθιάς.
Όπως και ο Βασίλης Σοφίας, και αυτός από την Γκρίκα, που προς το παρόν, διαθέτει τα προϊόντα του σε τοπικά καταστήματα στην Ήπειρο και σε μεγάλες εταιρείες.
katoci.blogspot.gr