Γιάννενα: H «Ώρα του Κώδικα» και στα Γιάννενα Γιάννενα: H «Ώρα του Κώδικα» και στα Γιάννενα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: H «Ώρα του Κώδικα» και στα Γιάννενα

Γιάννενα: H «Ώρα του Κώδικα» και στα Γιάννενα

Εκπαιδευτικές δράσεις για την εξοικείωση των μαθητών σε θέματα της επιστήμης των υπολογιστών διοργανώνει το Tech Talent School, το δωρεάν πρόγραμμα για ψηφιακές δεξιότητες, στην Αθήνα, τη Λάρισα, τα Γιάννενα και την Τήνο, συμμετέχοντας στον παγκόσμιο εορτασμό της Ώρας του Κώδικα (Hour of Code).

H «Ώρα του Κώδικα», όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, είναι ένα παγκόσμιο κίνημα που φθάνει σε δεκάδες εκατομμύρια μαθητές σε περισσότερες από 180 χώρες. Πρόκειται για μια εισαγωγή στην επιστήμη των υπολογιστών, σχεδιασμένη να απομυθοποιήσει τον προγραμματισμό και να δείξει ότι μπορεί ο καθένας να διδαχθεί τα βασικά. 

Χάρη σε αυτήν την πρωτοβουλία, πάνω από 100 εκατομμύρια μαθητές ήρθαν σε επαφή με τον προγραμματισμό, ενώ περισσότερα κορίτσια από ποτέ γνώρισαν την επιστήμη των υπολογιστών. Περισσότερες από 83.000 δράσεις έχουν προγραμματιστεί για τον φετινό εορτασμό σε όλο τον κόσμο. 

Στο πλαίσιο αυτό, το Tech Talent School διοργανώνει, με την υποστήριξη της «Microsoft Ελλάδος», εκπαιδευτικές δράσεις σε τέσσερις πόλεις της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και τα Γιάννενα, από τις 4 έως τις 9 Δεκεμβρίου.


Η εισαγωγή στον προγραμματισμό, αναφέρουν οι διοργανωτές, θα γίνει με το παιχνίδι Minecraft, τον πιο διασκεδαστικό τρόπο για να κατανοήσουν, ακόμη και όσοι έχουν λίγες γνώσεις πληροφορικής, τις βασικές έννοιες προγραμματισμού. 

Η εβδομάδα εορτασμού της «Ώρας του Κώδικα» θα κορυφωθεί την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, με ομιλίες και workshops στον πολυχώρο The HUB Events. Το κύριο εργαστήριο θα αφορά τη μεθοδολογία που χρησιμοποιείται ευρέως για την υλοποίηση ενός ψηφιακού προϊόντος, με βάση τον σχεδιασμό και τους ρόλους που είναι απαραίτητοι σε κάθε ομάδα. 


Το εργαστήριο επεκτείνεται αναλυτικά σε όλους τους τομείς της μεθοδολογίας για την παραγωγή ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών, δημιουργώντας τις απαραίτητες βάσεις για την εφαρμογή πρακτικών Design Thinking με σκοπό την επίλυση προβλημάτων. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία εξασκήσουν τη μεθοδολογία πάνω σε ένα πραγματικό πρόβλημα τεχνολογικής εταιρείας. 


Το εργαστήριο καθοδηγείται από τη Χρύσα Γκάγκωση, βραβευμένη Digital Designer και υπεύθυνη του τομέα Digital Design στο Κολλέγιο Βακαλό Art & Design. Το Tech Talent School, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, συνεχίζει για δεύτερη χρονιά το εκπαιδευτικό του έργο, προσφέροντας δωρεάν μαθήματα ψηφιακών δεξιοτήτων ανοιχτά προς όλους. 


Συμπλέοντας με την «Microsoft Ελλάδος» και το όραμά της να βοηθήσει τους νέους να ανακαλύψουν τα ταλέντα τους, έχει εκπαιδεύσει περισσότερα από 10.000 άτομα μέχρι σήμερα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν βρουν περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και να δηλώσουν συμμετοχή στο www.techtalentschool.gr


agon.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: H «Ώρα του Κώδικα» και στα Γιάννενα
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 7584120805998586869
Σχόλια
item