H Επέλαση των 70 Ε/Π «OH-58D Kiowa «…Με μόλις 45 εκ.$ θα θωρακίσουμε τα Βόρεια και θαλάσσια Σύνορα μας! (vid) H Επέλαση των 70 Ε/Π «OH-58D Kiowa «…Με μόλις 45 εκ.$ θα θωρακίσουμε τα Βόρεια και θαλάσσια Σύνορα μας! (vid) | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

H Επέλαση των 70 Ε/Π «OH-58D Kiowa «…Με μόλις 45 εκ.$ θα θωρακίσουμε τα Βόρεια και θαλάσσια Σύνορα μας! (vid)

H Επέλαση των 70 Ε/Π «OH-58D Kiowa «…Με μόλις 45 εκ.$ θα θωρακίσουμε τα Βόρεια και θαλάσσια Σύνορα μας! (vid)
Τελικό : 70 μεταχειρισμένα ελικόπτερα (ένοπλης) αναγνώρισης  αλλά και ( ελαφράς) επιθετικής κρούσης τύπου «»OH-58D Kiowa Warrior»  θα εντάξει στο ενεργητικό της η Α.Σ τα οποία  αποσύρθηκαν από τον αμερικανικό Στρατό και θα παραχωρηθούν στην Ελλάδα  μέχρι τέλους του έτους ...Με μόλις 45εκ δολάρια σύμφωνα με την απάντηση της Αρμόδιας Επιτροπής των ΗΠΑ
Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη υπογραφεί και η Τεχνική σύμβαση Υποστήριξης …Με τους κύκλους   της εκπαίδευσης των Τεχνιτών του ΤΣΥΑΥ  να έχει αρχίσει απο τον περασμένο  Μάρτιο!
Οι περικοπές αμυντικών δαπανών  έφεραν αλλαγή στη δομή δυνάμεων  των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ  με αναγκαία ‘‘λουκέτα» σε μονάδες και βάσεις, οδηγούν τα εν λόγω ελικόπτερα – και άλλα οπλικά συστήματα – σε απόθεση και διάθεσή τους ως Πλεονάζοντα Αμυντικά Είδη (Excess Defense Articles).
Ο Αμερικανικός Στρατός διέθετε τον Δεκέμβριο του 2013 περί τα 338 ενεργά ΟΗ-58 και η Εθνοφρουρά άλλα 45 που είναι σχεδόν καινούρια !
maxresdefault
Να επισημανθεί ότι ο όταν ο τότε Α/ΓΕΣ Χρίστος Μανωλάς πήγε στις ΗΠΑ …Πήρε σημαντικές πληροφορίες για την Άριστη κατάσταση των ΣΙΝΟΥΚ της Εθνοφρουράς που ήταν στο Τάγμα της Προστασίας του Προέδρου των ΗΠΑ με ελάχιστες ώρες πτήσεων!
hpa-1

Σχετική ενημέρωση  είχε ο τότε  Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Χρ. Μανωλάς   στο ταξίδι του στις ΗΠΑ και ήδη το θέμα  μπήκε  σε καθαρά  τεχνικό επίπεδο –  (Technical Assistance Review)…
Ενώ   έγινε από 12 έως 15 Ιανουαρίου 2015, στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων Φρουράς Αθήνας (ΛΑΕΔ). ...Εκτεταμένη σύσκεψη Αμερικανών και Ελλήνων Αξιωματικών της Α.Σ (φώτο στην πρώτη Σειρά)
Στη σύσκεψη τότε παρευρέθησαν ο Αρχηγός του ΓΕΣ αντιστράτηγος κ. Χρ. Μανωλάς, με Επιτελείς της Αεροπορίας  με τον Αείμνηστο σήμερα  Ταξίαρχο Δάρα  της Αεροπορίας  Στρατού  να έχει ήδη σχεδιάσει τη Επιχειρησιακή Σχεδίαση των Ελικοπτέρων ,αλλά και την εκπαίδευση των  Χειριστών  των Ε/Π
Το ΓΕΣ θεωρεί ότι επιχειρησιακά βολεύει να διασπαρούν σε όλη την μεθόριο τα ελικόπτερα και να προσδώσoυν σημαντικές ικανότητες επιτήρησης  λόγω της ύπαρξης του Mast Mounted Sight (MMS) που διαθέτει υψηλής ανάλυσης τηλεοπτική κάμερα, αισθητήρες θερμικής απεικόνισης και λέιζερ τηλέμετρο / καταδείκτη … και επιτρέπει  να εκτελεί επιχειρήσεις ημέρα και νύκτα, μια ικανότητα που  μέχρι τώρα δεν διαθέτει ο Ελληνικός Στρατός  …Εκτός των Ε/Π των Απάτσι!

0747305
Αλλά η διαθεσιμότητα των  Ε/Π Απάτσι δεν είναι  ικανή να καλύψει  όλο το εύρος των Αποστολών …Ούτε να σηκώνουμε Απάτσι για υπηρεσία  αναγνώρισης !

Το μικρό μέγεθος OH-58D Kiowa   (μήκος 12,85 μέτρα, διάμετρος ρότορα 10,67 μέτρα, ύψος 3,93 μέτρα) του ελικοπτέρου που επιτρέπει την εύκολη απόκρυψη – παραλλαγή στο έδαφος (ικανότητα μεταφοράς οπλικού φορτίου (πολυβόλα των 7,62 χλστ., ρουκετών των 2,7», κατευθυνόμενα βλήματα αέρος – αέρος [ATAS Stinger] και αέρος –εδάφους [AGM-114 Hellfire]) μπορούν να το καταστήσουν «Πολύ εργαλείο Πολέμου με πολύ χαμηλό κόστος!
helicopte
Πέραν των OH-58D Kiowa,  στην ίδια σύσκεψη τότε συζητήθηκε και  η αγορά των 10 Σινούκ (CH-47D),η πώληση  των οποίων  εγκρίθηκε από το 2015 και η Παραλαβή των 15  ελικοπτέρων απο την Α.Σ άρχισε  πρίν από δύο μήνες
Να επισημάνουμε την πλήρη δικαίωση του Επιτίμου Α/ΓΕΣ  Χρίστου  Μανωλά  για την απόκτηση των  OH-58D Kiowa (είχε συμφωνήσει για δωρεάν παραχώρηση 150 Ελικοπτέρων του συγκεκριμένου τύπου
Αλλά και για τα Σινούκ (CH-47D), που από πολύ νωρίς είδε  ο τότε Α/ΓΕΣ  την έλλειψη υποστήριξης  και Αερομεταφοράς Δυνάμεων  από Αέρος  και τον συνδυασμό  στην Εκτέλεση των Επιχειρήσεων με Καταδρομείς και Ελικοπτέρων στα νησιά του Αιγαίου!
10845329256_81157040f0_b
Αν αναλογιστούμε το ρόλο που  θα έπαιζαν στο Προσφυγικό τα Ελικόπτερα OH-58D Kiowa και στο κυνήγι των Τούρκων λαθροδιακινητών  στα νησιά  του Αιγαίο…Μελαγχολούμε !
Κανένας λαθροδιακινητής δεν θα μπορούσε να διαφύγει ή να αποβιβάσει  λαθρομετανάστες στον Έβρο και τα νησιά …Ούτε βέβαια θα έκαναν πάρτι οι λαθροθήρες,λαθρουλοτόμοι και κατσικοκλέφτες Αλβανοί στα Βόρεια Σύνορα μας !
Η εποχή που τα Σύνορα φυλάσσονταν  μόνο με φυλάκια και Περίπολα πεζών έχουν περάσει ανεπιστρεπτί!!
Ο Επιχειρησιακός Σχεδιασμός παραμένει στα συρτάρια του ΓΕΣ  ,το Ιπτάμενο προσωπικό υπάρχει και όπως και να το κάνουμε η κίνηση του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου για την απόκτηση τους είναι κίνηση ΜΑΤ στο Αιγαίο!!
Είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα θα έχει ένα σχέδιο Β σε περίπτωση  που ο Ερντογάν κάνει πράξη την απειλή του για να ανοίξει τις Πύλες του Προσφυγικού !
helikopter-oh
Δεν είναι τυχαία τα δημοσιεύματα του Τουρκικού Τύπου που λύσσαξαν για την απόκτηση των Ελικοπτέρων που θα κάνουν την διαφορά σε Αιγαίο , Έβρο και Βόρεια Σύνορα!!
Το αν όμως υπάρχει Πολιτική βούληση του Προσφυγικού απο την Παρούσα Κυβέρνηση είναι άλλο θέμα …Αλλά ελπίζουμε να επικρατήσει η Λογική εκεί στο ΥΠΕΘΑ και στην Κυβέρνηση  την ώρα που οι Τούρκοι διακινητές Οργώνουν το Αιγαίο με την ανοχή των Τούρκων Αξιωματούχων!
Ένα video απο τις Πολεμικές Δυνατότητες των Ελικοπτέρων

Σχόλιο: Καλό είναι να θυμόμαστε ποιος και γιατί  προγραμμάτιζαν το μέλλον της Αεροπορίας Στρατού και εργάστηκαν για την Πατρίδα …Όταν γίνονταν αυτές οι διαπραγματεύσεις κάποιοι δεν ήταν καν στο Γενικό Επιτελείο Στρατού !
Σίγουρα επιβάλλεται να υπάρχει και συνέχεια στα προγράμματα και στους εξοπλισμούς …Αλλά και τα ευκόλως εννοούμενα  παραλείπονται !!!
Το άρθρο έχει  ήδη αναρτηθεί  απο την 07 Ιανουαρίου του 2017 …και αναδημοσιεύετε μετά και την απάντηση των ΗΠΑ!
veteranos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
H Επέλαση των 70 Ε/Π «OH-58D Kiowa «…Με μόλις 45 εκ.$ θα θωρακίσουμε τα Βόρεια και θαλάσσια Σύνορα μας! (vid)
Epirusblog Gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 2058109231857437231
Σχόλια
item