Λαμπερές παρουσίες στο fashion show του Jean Paul Gaultier στο Μουσείο Μπενάκη! [pics,vids]

Λαμπερές παρουσίες στο fashion show του Jean Paul Gaultier στο Μουσείο Μπενάκη! [pics,vids]

Κεκλεισμένων των θυρών έγινε το μεγάλο fashion show του Γάλλου σχεδιαστή Jean Paul Gaultier στην Ελλάδα. 

Η μοναδική, παγκόσμιας εμβέλειας και ιστορικής σημασίας εκδήλωση αποτέλεσε ένα αφιέρωμα στο έργο του κορυφαίου σχεδιαστή μόδας και πραγματοποιήθηκε για καλό σκοπό στο Μουσείο Μπενάκη. 

Στην πασαρέλα βρέθηκαν διάσημα μοντέλα, αλλά και Έλληνες καλλιτέχνες που εντυπωσίασαν. Ανάμεσά τους ήταν η έγκυος Βίκυ Καγιά, η Κατερίνα Λέχου, η Μπέττυ Μαγγίρα, η Αναστασία Περράκη και ο Μάνος Πίντζης.

Ο θρυλικός Γάλλος δημιουργός επέλεξε το Μουσείο Μπενάκη για να παρουσιάσει αναδρομικά και ζωντανά τις δημιουργίες του με αναφορές στην Ελλάδα και στον πολιτισμό της, ζητώντας μάλιστα η όλη εκδήλωση να έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα με στόχο την οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος.



Το Μουσείο ανταποκρίθηκε άμεσα στη γενναιόδωρη προσφορά του Jean Paul Gaultier και ανοίγει για πρώτη φορά στη ιστορία του τις πόρτες του σε μια τέτοια εκδήλωση προς τιμήν του πρωτοποριακού μόδιστρου.





Το “παρών” στη βραδιά -την οποία παρακολούθησαν λίγοι και εκλεκτοί- έδωσαν οι εκπρόσωποι της κοσμικής Αθήνας και του καλλιτεχνικού χώρου. 

Ανάμεσά τους ήταν ο Σάκης Ρουβάς με την Κάτια Ζυγούλη, η Μαρίνα Βερνίκου, η Τατιάνα Μπλάτνικ, η Ζέτα Δούκα, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, η Νάνα Μούσχουρη, η Έλενα Μακρή Λυμπέρη, ο Χρύσανθος Πανάς, η Δέσποινα Καμπούρη και άλλοι.

Στην πασαρέλα παρουσιάστηκαν δημιουργίες του Jean Paul Gaultier όπως η Αφροδίτη και η Σαπφώ, φουστανέλες, παραδοσιακές φορεσιές και άλλες χαρακτηριστικές εκδοχές της ελληνικότητας στο έργο του. 

Έργα τέχνης, σε διάλογο με τις αυθεντικές συλλογές που τα ενέπνευσαν, τα οποία αντανακλούν, όχι μόνο τη μοναδική ιδιοφυΐα του αλλά κυρίως, την αληθινή, βαθιά του αγάπη για κάθε τι ελληνικό.



Highlight, μάλιστα, της βραδιάς ήταν η εμφάνιση του σχεδιαστή στο τέλος του show με μπλούζα που είχε πάνω της την ελληνική σημαία!



Μετά το fashion show ακολούθησε δείπνο, το μενού του οποίου επιμελήθηκε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος και περιελάμβανε ταρτάρ συναγρίδας, κόκκινα κρασιά και μους σοκολάτας! 


Δες φωτογραφίες:

Τατιάνα Μπλάτνικ

Κάτια Ζυγούλη, Σάκης Ρουβάς


Ηλίας Κρασσάς, Βίκυ Καγιά





































Σήλια Κριθαριώτη





































Μαρίνα Βερνίκου

Νάνα Μούσχουρη, Andre Chapelle

Ζέτα Δούκα

Άλκηστις Πρωτοψάλτη

Δέσποινα Καμπούρη

Έλενα Ντάβλα

Τάκης Ζαχαράτος, Μαρίνα Βερνίκου

Χρύσανθος Πανάς

Κώστας Καίσσαρης

Ρόη Αποστολοπούλου

Έλενα Μακρή Λυμπέρη

Ειρήνη Νταϊφά

Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης

tlife.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Λαμπερές παρουσίες στο fashion show του Jean Paul Gaultier στο Μουσείο Μπενάκη! [pics,vids]
epirusblog.gr
5 of 5
show biz 8436979691643292664
item