Γιάννενα: Βράβευσε τους αριστούχους η Eurobank Γιάννενα: Βράβευσε τους αριστούχους η Eurobank | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Βράβευσε τους αριστούχους η Eurobank

Γιάννενα: Βράβευσε τους αριστούχους η Eurobank

Τους αριστούχους αποφοίτους Λυκείων των νομών Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Κέρκυρας, Λευκάδας και Πρέβεζας βράβευσε η Eurobank στα Γιάννενα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», που αποτελεί το μακροβιότερο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του Ομίλου.

Από το 2003 που ξεκίνησε το πρόγραμμα, το οποίο πραγματοποιείται με την υποστήριξη του υπουργείου Παιδείας, έχουν βραβευθεί συνολικά 16.835 μαθητές και μαθήτριες από όλη τη χώρα. 

Κύριος σκοπός του είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων, που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον. 

Στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τον αριστούχο απόφοιτο που συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που είναι πάνω από 18.000, σε κάθε ένα από τα 1.800 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας. Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.


Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο αργυρός Ολυμπιονίκης στο άθλημα της κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης Σπύρος Γιαννιώτης, ο οποίος συνεχάρη όλους τους αριστούχους. 


Ο Σπ. Γιαννιώτης μετέφερε την προσωπική του εμπειρία, όταν στα 17 έφυγε από το σπίτι του στην Κέρκυρα, για να κυνηγήσει το όνειρό του στη Θεσσαλονίκη. Ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος, αλλά πίστεψε στον εαυτό του όπως και οι γονείς του που τον στήριξαν. 

Με τις πρώτες επιτυχίες στην Αθήνα τα πράγματα άρχισαν να πηγαίνουν καλύτερα, «κυνηγούσα το όνειρό μου, ένα ολυμπιακό μετάλλιο, και παρά τις δύο αποτυχίες το 2008 και το 2012, δεν εγκατέλειψα την προσπάθεια. 

Το μετάλλιο ήρθε τελικά μετά από πολύ αγώνα, υπομονή και επιμονή», είπε, απευθυνόμενος στους αριστούχους, και πρόσθεσε: «Το ήθος είναι πολύ σημαντικό για την πρόοδό σας στη ζωή, να κρατάτε πάντα τον πήχη ψηλά».

Ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Στέφος τόνισε ότι είναι ιδιαίτερη αυτή η πρωτοβουλία της Eurobank αφενός γιατί συνεχίζεται για δεύτερη δεκαετία και επιβραβεύει τους νέους για την επιμονή, την εργατικότητα και το πάθος για διάκριση, αφετέρου γιατί προέρχεται από έναν ιδιωτικό φορέα. Συνεχάρη επίσης τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που στηρίζουν τα παιδιά στην προσπάθειά τους. 


Ο δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας σημείωσε ότι η διάκριση αυτή αποτελεί ανάσα αισιοδοξίας και ελπίδας, και οι αριστούχοι γίνονται παράδειγμα του αγώνα και της επιμονής για την κατάκτηση της γνώσης. 


«Στη διαδρομή τους αυτή, το μεγαλύτερο εφόδιο είναι το ήθος, καθώς και η διαχρονικές αξίες της Παιδείας και του πολιτισμού για να ξεπεράσουμε την κρίση», τόνισε και συνεχάρη την Τράπεζα που εστιάζει στην προσφορά στο μέλλον, στη νέα γενιά, τη γνώση, την παιδεία. 

Ο προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ηπείρου Ανδρέας Δήμος τόνισε ότι η Παιδεία είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της κοινωνίας που σέβεται τα μέλη της. Απευθυνόμενος στους αριστούχους, είπε ότι ο αγώνας για τη γνώση είναι πρωταθλητισμός και απαιτεί υψηλούς στόχους, αυταπάρνηση και αυτοθυσία. 


Τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν και στα σχολεία απ’ όπου αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του κάθε νομού, ο οποίος ήταν πάνω από 18.000. 


Στον νομό Ιωαννίνων βραβεύθηκε το Λύκειο «Δωδωναία Εκπαιδευτήρια», χάρη στην Ερασμία Ράπτη, στον νομό Θεσπρωτίας το 1ο Γενικό Λύκειο Ηγουμενίτσας για τον Νικόλαο Σωτήρκο, στον νομό Άρτας το 2ο Γενικό Λύκειο για τον Κωνσταντίνο Κολώνα, στον νομό Πρέβεζας το 2ο Γενικό Λύκειο για τον Γεώργιο Αυγέρη, στον νομό Λευκάδας το 2ο Γενικό Λύκειο για την Καλλιόπη Κυρικλίδη και στον νομό Κέρκυρας το Μουσικό Σχολείο για τον Μάριο-Νικόλαο Κολοβό.

Τέλος, ο διευθυντής Ανάπτυξης Εργασιών Τομέα Δικτύου Καταστημάτων Eurobank Δυτικής Θεσσαλονίκης, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας Γιώργος Κηπουρός τόνισε ότι «η επιτυχία του προγράμματος ανήκει κυρίως στους μαθητές, τους γονείς, την εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και τις τοπικές κοινωνίες που διαχρονικά στηρίζουν και αναγνωρίζουν τη δέσμευση των ανθρώπων της Eurobank στην επιβράβευση της άοκνης προσπάθειας και της αριστείας. 


Μια δέσμευση που παραμένει ισχυρή και κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης των τελευταίων ετών αποδεικνύοντας έμπρακτα την προτεραιότητα που δίνει η Eurobank στην Παιδεία και στην ανάδειξη αξιών όπως η ευγενής άμιλλα, η αξιοκρατία, η αριστεία, η επιμονή και η υπομονή». 

agon.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Βράβευσε τους αριστούχους η Eurobank
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 1796649911278336178
Σχόλια
item