Eίναι δυνατόν να κλείνει η “καινούργια” εθνική οδός λόγω βροχής;

Eίναι δυνατόν να κλείνει η “καινούργια” εθνική οδός λόγω βροχής;
Εκτός λειτουργίας τέθηκε από το απόγευμα της Πέμπτης το νευραλγικότερο τμήμα της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου στην περιοχή Τεμπών – Πλαταμώνα μαζί με τις σήραγγες φυσικά.
Αποσβολωμένοι οι οδηγοί των διερχόμενων οχημάτων αντικρίζουν την Τροχαία να τους οδηγεί από τους παρακαμπτήριους δρόμους της ταλαιπωρίας σε ένα επικίνδυνο ταξίδι με πολλά χιλιόμετρα.
Η κοινοπραξία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», που εκμεταλλεύεται τον δρόμο ο οποίος πληρώθηκε χρυσάφι από τις τσέπες του Ελληνικού λαού, απέδωσε την απόφασή της στα καιρικά φαινόμενα!
Είναι δυνατόν μια εθνική οδός κατασκευασμένη με σύγχρονες προδιαγραφές να κλείνει επειδή μαζεύει νερά λες και είναι καρόδρομος; Τι ακριβώς συμβαίνει; Πώς γίνεται οι οδηγοί να μην είναι ασφαλείς στις σήραγγες και στον κλειστό αυτοκινητόδρομο της ΠΑΘΕ ενώ θεωρούνται ασφαλείς στον επαρχιακό δρόμο της Γυρτώνης όπου τους οδηγούν;
Ποιος κοροϊδεύει ποιόν στο θέμα των σηράγγων στα Τέμπη για τις οποίες το δημόσιο κατέβαλε εξτρά μπόνους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στους εργολάβους για να τις παραδώσουν άρτιες και λειτουργικές;
Αν σήραγγες και δρόμοι τίθενται εκτός λειτουργίας λόγω… καιρού, τότε μιλάμε για μια πελώρια αστοχία για την οποία απαιτούνται σοβαρές εξηγήσεις και απόδοση ευθυνών. Κάποιος πρέπει να δώσει εξηγήσεις στους φορολογούμενους πολίτες γιατί ένα σύγχρονο οδικό έργο κόβει την Ελλάδα στα δύο.
Αναμένουμε μήπως μας διαφωτίσει το υπουργείο Μεταφορών και ο κ. Σπίρτζης…
Η ανακοίνωση της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου»
«Σήμερα Πέμπτη 16 Νοεμβρίου και ώρα 15:15 διακόπηκε η κυκλοφορία στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων τα οποία σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα γεωλογικά φαινόμενα της περιοχής είχαν σαν αποτέλεσμα τη συγκέντρωση ιδιαίτερα αυξημένου όγκου υδάτων σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα στις ανάντη και κατάντη περιοχές του Αυτοκινητοδρόμου και στη συνέχεια στον αυτοκινητόδρομο.
Η κυκλοφορία μεταξύ Αθήνας-Θεσσαλονίκης διεξάγεται μέσω της παρακάτω εκτροπής:
• στο ρεύμα προς Αθήνα:
Έξοδος στον Α/Κ Κλειδιού – Εγνατία – Ελασσόνα – Κοζάνη και είσοδο στον Α/Κ Γυρτώνης.
• στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη:
Έξοδος στον Α/Κ Γυρτώνης – Κοζάνη – Ελασσόνα – Εγνατία και είσοδο στον Α/Κ Κλειδιού.
Παρακαλούμε τους οδηγούς να οδηγούν προσεκτικά, να ελέγχουν τις οδηγίες που δίνονται μέσω των ηλεκτρονικών πινακίδων μεταβλητών μηνυμάτων και να ακολουθούν τις οδηγίες της Τροχαίας.»
Αρθρο του Κώστα Τόλη από το site www.thesaliaeconomy.gr
protothema.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Eίναι δυνατόν να κλείνει η “καινούργια” εθνική οδός λόγω βροχής;
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 7310250803422717895
item