Γιάννενα: Οι προτάσεις του DiEM 25 δια στόματος Γ. Βαρουφάκη στα Ιωάννινα

Οι προτάσεις του DiEM 25 δια στόματος Γ. Βαρουφάκη στα Ιωάννινα
Τις επτά τομές που προτείνει το DiEM 25 για άμεση εφαρμογή παρουσίασε από τα Γιάννενα ο Γιάνης Βαρουφάκης, το απόγευμα της Τετάρτης, σε μια ομολογουμένως, επιτυχημένη πολιτική εκδήλωση, μιας και με τα σημερινά δεδομένα για την πολιτική στην Ελλάδα, δεν είναι κι εύκολο να γεμίσεις τη μεγάλη αίθουσα του ξενοδοχείου Du Lac.
Ο Γιάνης όμως, δεν είναι μόνο ένας πρώην Υπουργός Οικονομικών, στο άκουσμα του οποίου στο διαδίκτυο πολλοί Έλληνες αφρίζουν σήμερα, είναι κι ένας πολιτικός που άλλαξε την οπτική της Ελληνίδας για το αν μπορεί να θεωρεί σέξι έναν Υπουργό που δε φοράει σακάκι και καβαλάει μηχανή…
Ίσως για όλους αυτούς τους λόγους, συν τον πρόσθετο λόγο πως κάποιοι πολιτικά μπορεί να συμφωνούν με το Γιάνη σήμερα, γέμισε η αίθουσα του Du Lac και όσοι βρέθηκαν εκεί, συμμετείχαν σε μια αντισυμβατική πολιτική εκδήλωση, με συμμετοχή από το κοινό, σε χρόνο σχεδόν μοιρασμένο με εκείνον που πήρε το κεντρικό πρόσωπο της βραδιάς.
Οι προτάσεις του DiEM 25, πολλές από τις οποίες υποσχέθηκε και ως ΣΥΡΙΖΑ προ του 2015, ο κ. Βαρουφάκης είναι οι εξής:
-Κόκκινα Δάνεια: Ίδρυση Δημόσιας Εταιρείας Διαχείρισης μη Βιώσιμων Ιδιωτικών Χρεών με μορατόριουμ στους πλειστηριασμούς.
-Φορολογία: Μεγάλες και άμεσες μειώσεις φορολογικών συντελεστών: 18% ΦΠΑ, 20% φόρος επιχειρήσεων,15-20% για μικρομεσαίες, κατάργηση του φόρου "αλληλεγγύης" για εισοδήματα από 30.000€.
-Δημοσιονομικοί Στόχοι: Στόχος Πρωτογενούς πλεονάσματος maximum 1-1,5% του ΑΕΠ.
-Δημόσιο Εξωτραπεζικό Σύστημα Πληρωμών: Πολύπλευρη ακύρωση ληξιπρόθεσμων οφειλών, εξωτραπεζικές πληρωμές και χρηματοδότηση νέου προγράμματος καταπολέμησης της φτώχειας.
-Σεβασμός σε μισθωτή εργασία και επιχειρηματικότητα: τέλος το μπλοκάκι για μισθωτούς, 5 χρόνια απαλλαγή εισφορών και φόρων για νέες επιχειρήσεις και ταβάνι 50% του τζίρου για το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών και φόρων για όλες τις επιχειρήσεις.
-Δημόσια Περιουσία: Μετατροπή ΤΑΙΠΕΔ σε αναπτυξιακή τράπεζα με εχέγγυο τη δημόσια περιουσία, οι μετοχές της οποίας θα εκχωρούνται στα ασφαλιστικά ταμεία.
-Δημόσιο Χρέος: Αναδιάρθρωση δημόσιου χρέους μέσω ανταλλαγής νέων ομολόγων των οποίων η απόδοση εξαρτάται από την ανάκαμψη.
Ο Γιάνης χαρακτήρισε «αταξικές» τις προτιμήσεις των ακραίων φυσικών φαινομένων που ρίχνουν τη μανία τους και επί των αδυνάμων. «Από το Λονδίνο μέχρι την Αθήνα το ίδιο συμβαίνει» είπε, γιατί «μάλλον εμείς οι άνθρωποι κάνουμε κάτι λάθος, έτσι όπως χτίζουμε τις εργατικές συνοικίες, έτσι όπως μοιράζουμε το χρήμα, τους πόρους και τις υποδομές».
Απ’ τις καλές ατάκες του Γιάνη:
- «Τώρα ο νέοι μας που πάνε στο εξωτερικό από την πρώτη μέρα μοσχοπουλουν τη μισθωτή τους εργασία, κάνουν οικογένειες εκεί, αποκτούν φίλους και δεν ξαναγυρνάνε, είναι μόνιμη η απώλεια! Η Ελλάδα ερημοποιείται!».
- «Ζούμε τη διαδικασία της μετατροπής της Ελλάδας σε ένα απέραντο γηροκομείο που θα αποτελείται από πλούσιους βορειο-ευρωπαίους που θα είναι σε πεντάστερα ξενοδοχεία πουλημένα στο ΤΑΙΠΕΔ και στους ντόπιους που θα φυτοζωούν».
- «Δανειστήκαμε από τους ξένους για να τα δώσουμε στις τράπεζες που τα έδωσαν στη fraport για να μας πάρει τα αεροδρόμια. Αυτό δεν το έκανε ούτε η Βρετανία στις αποικίες της».

vimanews.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Οι προτάσεις του DiEM 25 δια στόματος Γ. Βαρουφάκη στα Ιωάννινα
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6982619923435124767
item