Άρτα: Αερολέσχη Δυτικής Ελλάδας - Το Σωματείο που κοσμεί την Άρτα

Άρτα: Αερολέσχη Δυτικής Ελλάδας - Το Σωματείο που κοσμεί την Άρτα
Συναντηθήκαμε με τον νέο Πρόεδρο της Αερολέσχης Δυτικής Ελλάδας, κ. Κατσούλα Βασίλειο, ο οποίος μας ενημέρωσε για τις νέες δράσεις του σωματείου που κοσμεί την πόλη μας με την παρουσία του από την ίδρυσή του το 2011. 

Ο κ. Κατσούλας είναι γεννημένος στην Άρτα, και επαγγέλλεται καθηγητής (ειδικότητα μουσικός) δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Είναι χειριστής ελαφρών αεροσκαφών από το 2015 και εξελέγη Πρόεδρος της Αερολέσχης από τον Σεπτέμβριο του 2017. 

Ο «Μ» ζήτησε από τον κ. Κατσούλα να μας πει δυο λόγια για την Αερολέσχη Δυτικής Ελλάδας και για τις δράσεις της, κάτι που ενδεχομένως να μην γνωρίζει το ευρύ κοινό.

Ο κ. Κατσούλας μας ενημέρωσε πως η Αερολέσχη Δυτικής Ελλάδας είναι ένα αεραθλητικό σωματείο με έδρα τα Κολομόδια Άρτας. Ξεκίνησε την λειτουργία της το 2011 από τρεις φίλους Ιπτάμενους της πολεμικής αεροπορίας. 

Σήμερα έχει δικό της αεροδρόμιο με την ονομασία, αεροδρόμιο Αράχθου, «Αναστάσιος Μπαλατσούκας», αποδίδοντας έτσι φόρο τιμής στον αδικοχαμένο Αρτινό Ιπτάμενο Σμηναγό Αναστάσιο Μπαλατσούκα που έχασε την ζωή του στις 26-08-2010 μετά από σύγκρουση δύο μαχητικών αεροσκαφών F 16 και ενώ βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία. 
Πρόσθεσε πως ιδρυτής της Αερολέσχης είναι ο Δημήτριος Κώστας, Σμηναγός Ιπτάμενος της πολεμικής αεροπορίας και παραμένει ως σήμερα στο Δ.Σ. της Αερολέσχης προσφέροντας τις υπηρεσίες του όποτε κι αν αυτό χρειαστεί. Από το 2015, επίσης, στην Αερολέσχη λειτουργεί και σχολή εκπαίδευσης χειριστών ελαφρών αεροσκαφών με εκπαίδευση στα αεροδρόμια του Ακτίου, Μεσολογγίου και Μεγάρων.

Στην ερώτηση που του θέσαμε για το όραμά του για την Αερολέσχη ο κ. Κατσούλας υπογράμμισε πως ο μόνος σκοπός της ανάθεσής του ως Πρόεδρος της Αερολέσχης είναι να συμβάλλει τα μέγιστα στην διάδοση της αεροπορικής ιδέας στους νέους κι όχι μόνο, ανθρώπους της περιοχής μας και προσφέροντας κοινωνικές υπηρεσίες στον τόπο μας ανά πάσα στιγμή με την διάθεση των αεροπλάνων μας είτε αυτό είναι δασοπροστασία από αέρος, είτε έρευνα και διάσωση αν χρειαστεί.

Τέλος, ο κ. Κατσούλας αναφέρθηκε στις δράσεις της Αερολέσχης και πιο συγκεκριμένα στη νέα δράση που έχει ξεκινήσει το σωματείο με την επίσκεψη μαθητών σχολείων δευτεροβάθμιας και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με σκοπό την διάδοση της αεροπορικής ιδέας και την ενημέρωση για το επάγγελμα του πιλότου στους μαθητές. Παράλληλα, με αυτή τη δράση στον χώρο της Αερολέσχης την ημέρα της επίσκεψης τους, γίνεται από την τροχαία Άρτας ενημέρωση για την κυκλοφοριακή αγωγή.

Ο «Μ» στέκεται αρωγός επικοινωνίας στο όμορφο εγχείρημα του σωματείου Αερολέσχης Δυτικής Ελλάδας. Τέτοια παραδείγματα μας δείχνουν πως όταν θέλουμε σαν Πόλη μπορούμε να υπερβούμε τα στεγανά και να επιχειρήσουμε δημιουργώντας νέες ιδέες, οι οποίες είναι χρήσιμες εκπαιδευτικά αλλά και επιχειρηματικά.


Παραθέτουμε τις μεθόδους επικοινωνίας με τον κ. Κατσούλα παρακάτω:

Κατσούλας Βασίλειος του Ευαγγέλου

Τηλ. επικοινωνίας: 6947187844

email: v.katsoulas@yahoo.gr

maxitisartas.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Αερολέσχη Δυτικής Ελλάδας - Το Σωματείο που κοσμεί την Άρτα
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 4594948140296615712
item