Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης του Πουτζντεμόν εξέδωσε η Ισπανία Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης του Πουτζντεμόν εξέδωσε η Ισπανία | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης του Πουτζντεμόν εξέδωσε η Ισπανία

Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης του Πουτζντεμόν εξέδωσε η Ισπανία

Η Ισπανίδα δικαστής Κάρμελ Λαμέλα εξέδωσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του αποπεμφθέντος προέδρου της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν ο οποίος έχει διαφύγει στο Βέλγιο.

Η δικαστής απέρριψε επίσης το αίτημα του Πουτζντεμόν να καταθέσει μέσω βιντεοδιάσκεψης.

Νωρίτερα Πουτζντεμόν δήλωσε ότι είναι έτοιμος να συνεργαστεί με τις δικαστικές αρχές του Βελγίου, προσθέτοντας πως πιστεύει ότι οι ισπανικές δικαστικές αρχές είναι πλέον πολιτικοποιημένες.

«Δεν θα αποφύγω τη Δικαιοσύνη. Θα παρουσιαστώ ενώπιον των δικαστικών αρχών, αλλά ενώπιον των πραγματικών δικαστικών αρχών» τόνισε ο Πουτζντεμόν σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο βελγικό τηλεοπτικό δίκτυο RTBF και προβλήθηκε σήμερα.

«Είπα στον δικηγόρο μου να μεταφέρει στις δικαστικές αρχές του Βελγίου ότι είμαι διατεθειμένος να συνεργαστώ» επισήμανε.

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι είναι «αρκετά σαφές ότι οι δικαστικές αρχές της Ισπανίας έχουν γίνει πολιτικοποιημένες».

Δημοσιογράφος του RTBF γνωστοποίησε νωρίτερα ότι ο καθαιρεθείς ηγέτης της ισπανικής περιφέρειας θέλει να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές της 21ης Δεκεμβρίου και προτίθεται να πραγματοποιήσει εκστρατεία από το εξωτερικό.
Epirusblog Gr
5 of 5
Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης του Πουτζντεμόν εξέδωσε η Ισπανία
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 1828010009098206342
Σχόλια
item