Η κυβέρνηση αμύνεται για την άδεια Κουφοντίνα με… όπλο το «γράμμα του νόμου» Η κυβέρνηση αμύνεται για την άδεια Κουφοντίνα με… όπλο το «γράμμα του νόμου» | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Η κυβέρνηση αμύνεται για την άδεια Κουφοντίνα με… όπλο το «γράμμα του νόμου»

Η κυβέρνηση αμύνεται για την άδεια Κουφοντίνα με… όπλο το «γράμμα του νόμου»
Τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς και το επικοινωνιακό αφήγημα για τις αποκαλύψεις στα Paradise Papers ήρθε να «φρενάρει» το γεγονός της χορήγησης άδειας στον καταδικασμένο πολλές φορές ισόβια Δημήτρη Κουφοντίνα, προκαλώντας πολιτική θύελλα.
Το Μαξίμου, επέλεξε από την πλευρά του να απαντήσει με άμυνα. Και να επικαλεστεί -και για την περίπτωση Κουφοντίνα- αυστηρά το νομικό πλαίσιο, αποφεύγοντας ευθέως να σχολιάσει πολιτικά την απόφαση του δικαστηρίου. 
Αντιθέτως, ο συγκυβερνήτης του Αλέξη Τσίπρα κ. Πάνος Καμμένος, πήρε σαφείς αποστάσεις εκφράζοντας μέσω twitterκαι μάλιστα κάθετα τη διαφωνία του. Αρμόδιες πηγές, πάντως, σε επικοινωνία τους με το iefimerida αρκέστηκαν απλώς να σχολιάσουν πως «είναι σεβαστή η άποψή του».

Η σπουδή να τεθούν στην κορυφή της δημόσιας συζήτησης τα ζητήματα τάξης και ασφάλειας με όρους κατατρομοκράτησης, εκφοβισμού και ηθικού πανικού υποκρύπτει την προσπάθεια να υποβαθμιστούν οι αποκαλύψεις για offshore και  Αυγενάκη, ήταν το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου, οοποίος επικαλέστηκε στην ίδια «γραμμή» με τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή το γράμμα του νόμου.!
Τι είχε πει ο Τσίπρας
Επίσημη αντίδραση από τον πρωθυπουργό δεν υπήρξε. Ωστόσο, βλέποντας το κλίμα ήδη πολωμένο και τη Νέα Δημοκρατία να ποντάρει στην ατζέντα για τα θέματα της ασφάλειας, ο κ. Τσίπρας είχε σπεύσει να προϊδεάσει κατά τηνπρόσφατη ομιλία του στην Κοινοβουελυτική Ομάδα.
Και να υπογραμμίσει, ότι η κυβέρνηση εγγυάται απολύτως την ασφάλεια του συνόλου των πολιτών.  Και, ταυτόχρονα ότι «εγγυάται και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του καθενός ξεχωριστά».
Ανάβουν...φωτιές με τις ΗΠΑ
Μηνύματα δυσαρέσκειας , τέλος, έφτασαν στο κυβερνητικό στρατόπεδο από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Σε μια συγκυρία που οι σχέσεις Ηνωμένων Πολιτειών-Αθήνας βρίσκονται στο καλύτερο σημείο τους (μετά και την πρόσφατη επίσκεψη Τσίπρα στην Ουάσινγκτον) η άδεια Κουφοντίνα, ήρθε να ρίξει σκιά.  
Τον τόνο, έδωσε ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι  Πάιατ. «Προσθέτω τη φωνή μου σε εκείνες από όλο το ελληνικό πολιτικό φάσμα που εκφράζουν τη λύπη τους για την απόφαση του συμβουλίου των φυλακών να αφήσει ελεύθερο έναν καταδικασμένο τρομοκράτη, δολοφόνο και ηγέτη της «17Ν»»​, ανέφερε ο κ. Πάιατ.

Epirusblog Gr
5 of 5
Η κυβέρνηση αμύνεται για την άδεια Κουφοντίνα με… όπλο το «γράμμα του νόμου»
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 2639181645071027854
Σχόλια
item