Συνάντηση του Τσίπρα με τον Γιούνκερ -Συνομίλησαν για τις πλημμύρες Συνάντηση του Τσίπρα με τον Γιούνκερ -Συνομίλησαν για τις πλημμύρες | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Συνάντηση του Τσίπρα με τον Γιούνκερ -Συνομίλησαν για τις πλημμύρες

Συνάντηση του Τσίπρα με τον Γιούνκερ -Συνομίλησαν για τις πλημμύρες
Κατ' ιδίαν συνάντηση σε πολύ θερμό κλίμα με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο περιθώριο της άτυπης Συνόδου Κορυφής είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της συνάντησης ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τον Πρόεδρο Γιούνκερ για τις καταστροφικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική και για τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης για την ανακούφιση των πληγέντων. 
Ενημέρωσε επίσης για την εκπόνηση ενός πενταετούς σχεδίου αντιπλημμυρικών έργων σε συνεργασία με την ΕΙΒ και ζήτησε τη στήριξη της Επιτροπής. 
Συζητήθηκε επιπλέον η πορεία της τρίτης αξιολόγησης και εκφράστηκε η βεβαιότητα για άμεση ολοκλήρωσή της και κοινή βούληση για την επιτυχή ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος τον Αύγουστο του 2018.
Συγχαρητήρια στον Α. Τσίπρα από την Α. Μέρκελ
Ο Ελληνας πρωθυπουργός προσήλθε στη Σύνοδο Κορυφής προερχόμενος από το Παρίσι, μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. 
Μόλις έφτασε κάθισε δίπλα στην καγκελάριο της Γερμανίας και στα πρώτα λόγια που αντάλλαξαν η κ. Μέρκελ τον συνεχάρη για τα δύο Βραβεία που έλαβε κατά την παραμονή του στο Παρίσι, το Βραβείο Πολιτικού Σθένους από την πολιτική Επιθεώρηση Politique Internationale και το Βραβείο Προσήλωσης στο Ευρωπαϊκό Ιδεώδες από τον Δικηγορικό Σύλλογο του Παρισιού.
Σε ό,τι αφορά την Ανατολική Εταιρική Σχέση, για τις σχέσεις της Ε.Ε. με την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, τη Λευκορωσία, τη Γεωργία, τη Μολδαβία και την Ουκρανία, η θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι στηρίζει τις προσπάθειες για ενίσχυση του κράτους δικαίου, εφαρμογή μεταρρυθμίσεων και σύγκλιση τους με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Epirusblog Gr
5 of 5
Συνάντηση του Τσίπρα με τον Γιούνκερ -Συνομίλησαν για τις πλημμύρες
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 813700101026716404
Σχόλια
item