Πρέβεζα: Οι αριθμοί του κ. Τσακαλώτου δε λένε και την αλήθεια για το Νοσοκομείο Πρέβεζας… Πρέβεζα: Οι αριθμοί του κ. Τσακαλώτου δε λένε και την αλήθεια για το Νοσοκομείο Πρέβεζας… | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Οι αριθμοί του κ. Τσακαλώτου δε λένε και την αλήθεια για το Νοσοκομείο Πρέβεζας…

Οι αριθμοί του κ. Τσακαλώτου δε λένε και την αλήθεια για το Νοσοκομείο Πρέβεζας…
Παραλίγο να υποπέσει σε… fake news ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναφορικά με το Νοσοκομείο της Πρέβεζας, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης: «Έχω αναφέρει και πολλές φορές το παράδειγμα της Πρέβεζας, όντως έχουμε πρόβλημα με τη φορολογία, όντως έχουμε πρόβλημα όχι μόνο με ύψος αλλά και τη διάρθρωση, αλλά έχουμε και πρόβλημα κοινωνικών δαπανών. 

Δηλαδή εγώ είμαι περήφανος και το ‘χω πει και στη Βουλή, ότι στην Πρέβεζα πέρυσι είχαμε 30 γιατρούς στο Νοσοκομείο και φέτος έχουμε 60. Αυτοί που θέλουν να κόψουν περισσότερο τους φόρους από ό,τι εμείς, καλό θα είναι να μας πουν και να κάνουν μια αντιπαράθεση τότε που θα έχουμε τη διακριτική ευχέρεια μετά το μνημόνιο, το ποιο εργαλείο να χρησιμοποιήσουμε, ποιο μείγμα πολιτικής να χρησιμοποιήσουμε, να πούμε ότι κακώς η Πρέβεζα πήρε 30 επιπλέον γιατρούς και πρέπει να κάνουμε κάτι άλλο, να κόψουμε το φόρο στο ΦΠΑ, δεν ξέρω».
Μπορεί τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο συμπατριώτης μας Υπουργός να είναι ακριβή, ωστόσο τα προβλήματα που παραθέτουμε παρακάτω και καταγράφηκαν στην έκτακτη γενική συνέλευση των εργαζομένων στο ΓΝ Πρέβεζας μόνο… ανύπαρκτα δεν είναι. Κάθε άλλο μάλιστα. Αναδημοσιεύουμε από το ρεπορτάζ του atpreveza.gr:
«Σύμφωνα με τα όσα είπαν οι εργαζόμενοι απαιτούνται 5 γιατροί για να λειτουργήσει κανονικά η κλινική. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο 3 (ένας εκ των οποίων είναι ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας κ. Μπαϊλης, ο οποίος σύντομα θα συνταξιοδοτηθεί) μετά την παραίτηση ενός γιατρού, με αποτέλεσμα να υπάρχουν κενά στην εφημέρευση της κλινικής. 
Οι γιατροί της κλινικής έχουν καταρτίσει άτυπα ένα πρόγραμμα εφημεριών μέχρι και τις 6 Νοεμβρίου (το οποίο μπορεί με «μπαλώματα», δηλαδή μεταφορές γιατρών από Κέντρα Υγείας, να επιμηκυνθεί 2-3 μέρες ακόμη) και στη συνέχεια η κλινική στην Πρέβεζα θα αδυνατεί να εφημερεύσει, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για το… πρεστίζ του Νοσοκομείου της Πρέβεζας και τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους της περιοχής μας.
Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την πρόσληψη ενός γιατρού για την παθολογική κλινική στη θέση του παραιτηθέντα συναδέλφου του, ωστόσο ενδεχομένως να αναλάβει καθήκοντα -εφόσον βρεθεί- έπειτα από 15-20 ημέρες. Αλλά και πάλι οι 4 γιατροί δεν είναι ο αριθμός που απαιτείται για μία ολοκληρωμένη παθολογική κλινική.
Οξυμένα προβλήματα ωστόσο υπάρχουν και σε άλλες κλινικές του ΓΝ Πρέβεζας.
Στην καρδιολογική κλινική δεν έχουν γίνει προσλήψεις ειδικευόμενων ή αγροτικών ιατρών, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει γιατρός να συνοδεύσει διακομιδή ασθενούς στην εφημερία, όταν απαιτηθεί.
Η γυναικολογική κλινική έχει δύο γυναικολόγους, που καλύπτουν εφημεριακά όλο το μήνα. Ανέμενε να ενισχυθεί με έναν επικουρικό γιατρό, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε.
Στην παιδιατρική κλινική, υπάρχει κενό εφημέρευσης στο 1/3 του μήνα, ενώ από τους τρεις ιατρούς η μία ανήκει στο ΚΥ Θεσπρωτικού.
Δέκα ημέρες χωρίς εφημέρευση είναι και η ορθοπαιδική κλινική, ενώ στα μικροβιολογικά εργαστήρια του Νοσοκομείου, ένα σημαντικό χρηματικό ποσό που θα δινόταν για αναλώσιμα, δεσμεύτηκε τελικά για να πληρωθεί το επικουρικό προσωπικό».
Μάλλον οι αριθμοί δε λένε πάντα την αλήθεια. Εκτός κι αν η κατάσταση το ΓΝ Πρέβεζας, κάνει περήφανο τον Υπουργό… O tempora o mores!
Πηγή: atpreveza.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρέβεζα: Οι αριθμοί του κ. Τσακαλώτου δε λένε και την αλήθεια για το Νοσοκομείο Πρέβεζας…
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρεβεζα 8301386637091785805
Σχόλια
item