Γιάννενα: «ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» - Στόχος η ενίσχυση του επιπέδου λειτουργιών και διοίκησης Γιάννενα: «ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» - Στόχος η ενίσχυση του επιπέδου λειτουργιών και διοίκησης | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: «ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» - Στόχος η ενίσχυση του επιπέδου λειτουργιών και διοίκησηςΓιάννενα: «ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» - Στόχος η ενίσχυση του επιπέδου λειτουργιών και διοίκησης
Στην παρουσίαση του προγράμματος του συνδυασμού «Κίνηση Επιχειρηματιών για την Ανάπτυξη», προχώρησε χθες ο επικεφαλής και υποψήφιος πρόεδρος για το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, Δημήτρης Δημητρίου.
Ο κ. Δημητρίου, αναφέρθηκε στον στόχο της παράταξής του, που όπως είπε, είναι η ενίσχυση του επιπέδου λειτουργιών και διοίκησης, ώστε να φτάσει σε ένα αντίστοιχο επίπεδο με αυτό των Επιμελητηρίων σε ανεπτυγμένα ευρωπαϊκά κράτη.
Παράλληλα, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε και αναφερόμενος στο πρόγραμμα της παράταξης , χαρακτήρισε «εγγύηση» για την υλοποίησή του τα 2,5 χρόνια των πεπραγμένων της παράταξης την περίοδο της διοίκησης του Επιμελητηρίου μεταξύ 2012 – 2013.
«Θέλουμε το Επιμελητήριο να γίνει η ανοιχτή πόρτα για την επιχειρηματικότητα, με νέα ευρωπαϊκή μορφή και ισχυρή παρεμβατικότητα, μακριά από κομματικές αγκυλώσεις και προσωπικές εξυπηρετήσεις. 
Θα είμαστε απέναντι σε κάθε γραφειοκρατία που εμποδίζει την επιχειρηματικότητα και ανάπτυξη και θα ανταποκριθούμε στο σημαντικό ρόλο και ως υπεύθυνο συμβουλευτικό όργανο της πολιτείας και με το κύρος ενός σοβαρού συνομιλητή», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Δημητρίου παρουσίασε λεπτομερώς τους στόχους της παράταξης που περιλαμβάνουν προγράμματα εισαγωγής στο επιχειρείν για νέους επιχειρηματίες, υποστηρικτικό ΚΕΚ στο Επιμελητήριο, αναβάθμιση των ηλεκτρονικών του υποδομών, επικαιροποίηση του μητρώου μελών, συγκρότηση επιτροπής υποδοχής και υποστήριξης εισερχόμενων επενδύσεων, πρόγραμμα δράσεων προσέλκυσης επενδύσεων, επιτροπή παρακολούθησης των αναπτυξιακών προγραμμάτων, άμεση πρόσβαση στα αποτελέσματα ερευνών Πανεπιστημίου και ΤΕΙ, επανίδρυση του γραφείου εξαγωγών.
Στον τομέα των υποδομών ο κ. Δημητρίου επανέλαβε ότι στόχος είναι η κατασκευή επιμελητηριακού κτιρίου πολλαπλών χρήσεων και δημιουργία υποδομής εκθεσιακού χώρου ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις τόνισε πως υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο και μελέτη για την υλοποίηση ενός πολυχρηστικού κτιρίου που δεν θα είναι μόνο εκθεσιακό κέντρο.
Ακόμη ο κ. Δημητρίου αναφέρθηκε στην προσπάθεια εξασφάλισης της οικονομικής αυτοτέλειας του Επιμελητηρίου με αύξηση των εσόδων, σε παρεμβάσεις ενίσχυσης και διασφάλισης της διαφάνειας και επιμέρους παρεμβάσεις για τους εμπόρους, τις επιχειρήσεις, τη μεταποίηση, τον τουρισμό και τις εξαγωγές.
anex.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: «ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» - Στόχος η ενίσχυση του επιπέδου λειτουργιών και διοίκησης
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 4466744203024537825
Σχόλια
item