Γιάννενα: "Μαιμού" λογιστές εξαπάτησαν ηλικιωμένους!

Γιάννενα: "Μαιμού" λογιστές εξαπάτησαν ηλικιωμένους!
Δύο περιπτώσεις όπου ηλικιωμένοι έπεσαν θύματα επιτηδείων κατέγραψε η αστυνομία τις τελευταίες ημέρες. Η μία περίπτωση αφορά ηλικιωμένο στα Γιάννινα, όπου άγνωστοι κατάφεραν να του αποσπάσουν χρήματα παριστάνοντας τους λογιστές και υποσχόμενοι επιστροφή χρημάτων από την Εφορία και η δεύτερη αφορά σε ηλικιωμένο στην Άρτα, ο οποίος επίσης έπεσε θύμα λογιστών που παρουσιάστηκαν εκ μέρους του γιου του!
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, με αφορμή υποθέσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων, από άγνωστους δράστες, οι οποίοι προσποιούμενοι είτε λογιστές είτε φίλους συγγενικών τους προσώπων, κατάφεραν να τους εξαπατήσουν και να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά, με το πρόσχημα της επιστροφής χρηματικού πόσου από την Εφορία, συνιστά στους πολίτες:
Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με οποιοδήποτε πρόσχημα και να μην ενδίδετε ποτέ σε προτροπές για συνάντηση μαζί τους.
Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό - συγγενικό σας πρόσωπο, ενώ η επικοινωνία σας να γίνεται αποκλειστικά με δικό σας τηλέφωνο.
Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς σας.
Να μην δέχεστε ποτέ άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.
Επισημαίνεται ότι υπάλληλοι δημόσιων υπηρεσιών δεν μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και δεν ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.
Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.
Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.
Παρακαλούμε τους πολίτες να ενημερώσουν τους ηλικιωμένους γονείς, συγγενείς και γνωστούς τους, σχετικά με τις παραπάνω συστάσεις και συμβουλές.
epiruspost.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: "Μαιμού" λογιστές εξαπάτησαν ηλικιωμένους!
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2661014198422506617
item