"Βράζει" η Β.Ήπειρος - Γιατί η τουρκόφιλη κυβέρνηση Ράμα στρέφεται κατά των Ελλήνων

"Βράζει" η Β.Ήπειρος - Γιατί η τουρκόφιλη κυβέρνηση Ράμα στρέφεται κατά των Ελλήνων
Ενώ μία βδομάδα πριν, όπως σας είχε ενημερώσει με εκτενή άρθρα του το el.gr, η αλβανική δικαιοσύνη είχε δεσμευθεί να εξετάσει μία προς μία τις καταγγελίες των Ελλήνων της Χειμάρρας, σταματώντας παράλληλα τις κατεδαφίσεις σπιτιών, εντούτοις οι μπουλντόζες ξανάπιασαν δουλειά σήμερα το πρωί.

Οι αντιδράσεις των Ελλήνων, παρά το ότι ήταν άμεσες και θυελλώδεις, δεν εμπόδισαν τις αλβανικές αρχές να προχωρήσουν σε μερικές παράνομες κατεδαφίσεις. 

Για την ώρα ένα πρατήριο υγρών καυσίμων, κάποια παλαιά υποστατικά και μία οικοδομή κατεδαφίστηκαν σήμερα Τρίτη, με τις αλβανικές αρ
χές να απειλούν τους Έλληνες με νέα σκληρότερα μέτρα εναντίον τους, αν δεν οπισθοχωρήσουν άμεσα. 

Ουσιαστικά η δήθεν δημοκρατική κυβέρνηση του Έντι Ράμα ακύρωσε την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αυλώνος, εγείροντας σοβαρά ερωτήματα με το αν η λεγόμενη "μεταρρύθμιση" για την ανάπλαση στις ελληνικές περιοχές όντως ευσταθεί.

Φυσικά πέρα από τα διαφαινόμενα πογκρόμ κατά των Ελλήνων της Χειμάρρας, υπάρχει άλλος ένας λόγος που η κυβέρνηση των Τιράνων θέλει να προκαλέσει πολεμικό κλίμα στη Β.Ήπειρο. 

Πρόκειται για το μεγάλο σκάνδαλο με την μαφία και την διακίνηση τεράστιων ποσοτήτων ναρκωτικών, το οποίο εμπλέκει ακόμη και κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης Ράμα. 

Ως εκ τούτου οι σπασμωδικές πράξεις των Τιράνων κατά των Ελλήνων αλλά και η εμμονή των αλβανικών ΜΜΕ να καλλιεργούν ένα εχθρικό κλίμα κατά του ελληνισμού, προέρχονται από το ότι η καρέκλα του Έντι Ράμα "τρίζει", εν μέσω ενός πρωτοφανούς σκανδάλου. 

Είναι ενδεικτικό πως ακόμη και ιταλικά ΜΜΕ ασχολούνται με το εν λόγω ναρκο-σκάνδαλο, αφήνοντας πολλές υπόνοιες και για άλλα νυν ή πρώην κυβερνητικά στελέχη που είναι μπλεγμένα. 

Σε κάθε περίπτωση, η ελληνική κοινότητα φαίνεται πως για άλλη μία φορά "πληρώνει τα...σπασμένα", με την ουσιαστική αντίδραση από την Αθήνα να περιορίζεται μόνο στις...αυστηρές δηλώσεις.
epirusblog.gr
5 of 5
"Βράζει" η Β.Ήπειρος - Γιατί η τουρκόφιλη κυβέρνηση Ράμα στρέφεται κατά των Ελλήνων
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 1518048527515506263
item