Με θέλει για σχέση ή όχι; Τα σημάδια που δείχνουν άρνηση

Με θέλει για σχέση ή όχι; Τα σημάδια που δείχνουν άρνηση

Όπως και τα περισσότερα πράγματα στη ζωή, είναι πιο εύκολο να μιλάμε για τη δέσμευση σε μια σχέση παρά να την πραγματοποιούμε. 

Αν έχεις φτάσει στο σταυροδρόμι όπου είναι σημαντική για σένα η επιθυμία του συντρόφου σου για δέσμευση, αναζήτησε τις παρακάτω 5 ενδείξεις ότι μάλλον ο καλός σου έχει διαφορετικά σχέδια. Και τότε, πράξε κατά βούληση.

1. Δεν αναφέρει το μέλλον

Μια αποκαλυπτική ένδειξη πως ο σύντροφός σου δεν σε βλέπει στο μέλλον του, είναι όταν δεν σε «προσκαλεί» να συμμετέχεις σε αυτό. Δυσκολεύεται να κλείσετε εισιτήρια για ένα ταξίδι σε δύο μήνες από τώρα; Αποφεύγει γενικά τις συζητήσεις για το μέλλον ή μιλάει για τα σχέδιά του σε πρώτο ενικό;


Πριν, όμως, αποφασίσεις να τον αντιμετωπίσεις, αποδέξου πως η άρνηση της δέσμευσης είναι μέσα στο παιχνίδι των σχέσεων. Δεν πρέπει απαραίτητα να τον κατηγορήσεις, λάβε το όμως σαν ένα σημάδι πως η σχέση σας πιθανότατα δεν θα προχωρήσει.

2. Εσύ, πάλι, είσαι πλήρως και απόλυτα δεσμευμένη μαζί του

Έχεις φτιάξει στο μυαλό σου το κοινό σας μέλλον, οι αποφάσεις σου συμβαδίζουν με τις δικές του ωστόσο κάτι φαίνεται να μην πηγαίνει καλά. 


Όταν βαδίζετε σε έναν κοινό δρόμο με τον σύντροφό σου αλλά φαίνεται πως ο καθένας βλέπει διαφορετική κατάληξη ή έχει διαφορετικό τελικό στόχο (π.χ. συζείτε και για σένα είναι δεδομένος ο γάμος ως επόμενο βήμα, αλλά όχι για τον σύντροφό σου) τότε χρειάζεται να κάνεις μια αξιολόγηση των δικών σου στόχων. 

Αν για σένα είναι πολύ σημαντικοί, τότε θα πρέπει να το συζητήσεις με τον σύντροφό σου ή να το ξανασκεφτείς.

3. Δεν είναι διαθέσιμος όταν τον έχεις ανάγκη

Όταν έχεις μια ανάγκη, όταν περνάς μια δύσκολη στιγμή, θέλεις τον σύντροφό σου παρόντα – έστω για να στηρίξει συναισθηματικά. 


Ανεξάρτητα απ’ το αν είχες μια κακή μέρα στη δουλειά ή αν έσκασε το λάστιχο ή αν έχει συμβεί κάτι πιο σοβαρό, περιμένεις από το σύντροφό σου να απαντά τουλάχιστον στα τηλεφωνήματά σου και σε δεύτερο χρόνο να σε ακούσει και να σου πει δυο παρηγορητικά λόγια ή να προσπαθήσει να σου φτιάξει το κέφι. 

Η έλλειψη διαθεσιμότητας, πρακτικής και συναισθηματικής, στις περισσότερες περιπτώσεις σημαίνει απροθυμία δέσμευσης.

4. Η σχέση σας παραμένει σε επιφανειακό επίπεδο

Μπορείς να καταλάβεις πόσο κοντά είσαι με κάποιον άνθρωπο από το πώς απαντά όταν τον ρωτήσεις πώς πήγε η μέρα του. Οι άνθρωποι που δεν δεσμεύονται πιθανότατα θα απαντήσουν με μια σύντομη και απρόσωπη απάντηση – απλά επειδή δεν θέλουν να προχωρήσουν τη σχέση σας σε πιο προσωπικό επίπεδο. 


Και παρότι δεν μπορείς να περιμένεις από το σύντροφό σου να σου αποκαλύψει από την αρχή τους βαθύτερους φόβους και τα κρυφά όνειρά του, σίγουρα είναι καλή ένδειξη η προθυμία του μοιραστεί μαζί σου τα νέα της ημέρας και να ακούσει με προσοχή τα δικά σου νέα.

5. Κάνει πράγματα με βάση τις συνήθειές του

Θυμάσαι που είπαμε για τη συνήθεια να εξαφανίζεται ο σύντροφός σου όταν τον χρειάζεσαι περισσότερο; Έ, κάτι αντίστοιχο είναι να τον βλέπεις μόνο όταν θέλει εκείνος. Μόνο. Οι λόγοι που δεν μπορεί να βρεθείτε όταν θέλεις να βγείτε, να πάτε σινεμά, να καθίσετε σπίτι, είναι πολλοί και διάφοροι: 


Έχει κολλήσει στη δουλειά, στην κίνηση, στο σπίτι της μαμάς του… Ανεξάρτητα από το λόγο που θα χρησιμοποιήσει για να μη σε δει, το μόνο που πρέπει να ξέρεις είναι πως δεν έχει σημασία. Ένας σύντροφος που έχει σκοπό να δεσμευτεί, όχι μόνο θα βρει χρόνο για σένα, αλλά επίσης δεν χρειάζεται να του το ζητάς – θα θέλει να σε βλέπει συχνά.
epirusblog.gr
5 of 5
Με θέλει για σχέση ή όχι; Τα σημάδια που δείχνουν άρνηση
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 6078442952577823568
item