Γιάννενα: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - Νέα διαμαρτυρία των εργαζομένων με φόντο τα προβλήματα


Γιάννενα: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - Νέα διαμαρτυρία των εργαζομένων με φόντο τα προβλήματα
Το ένα μετά το άλλο επιστρέφονται αθεώρητα τα εντάλματα πληρωμής των μισθών και των εφημεριών επικουρικών γιατρών, με αποτέλεσμα να είναι απλήρωτοι. 

Για το λόγο αυτό εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία προχώρησαν σε 24ωρη κινητοποίηση σε όλη τη χώρα. 

Και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων υπήρξε κινητοποίηση ενώ αντιπροσωπεία του διοικητικού συμβουλίου των εργαζομένων με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιώργο Φλούδα, επισκέφθηκαν την διοίκηση και συνομίλησαν με τον πρόεδρο Βασίλη Τσίκαρη. 

Ο κ. Τσίκαρης δέχτηκε τους εργαζόμενους με τους οποίους έκανε μια συζήτηση αναφορικά με τα προβλήματα του νοσοκομείου. 

Οι εργαζόμενοι όπως ανέφερε ο κ. Φλούδας ζητούν μεταξύ άλλων την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων και την κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων. Ζητούν επίσης μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης καθώς και μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με αξιοπρεπείς μισθούς, πλήρη εργασιακά και επιστημονικά δικαιώματα.

Ο κ. Φλούδας ξεκαθάρισε ότι τα προβλήματα είναι πολλά ενώ υποστήριξε ότι με τις σημερινές συνθήκες είναι αδύνατο να λειτουργήσει το τέταρτο κτήριο καλώντας την διοίκηση να εξετάσει σοβαρά τα προβλήματα που υπάρχουν. 

Σύμφωνα με τα πανελλήνια στοιχεία, αντιμέτωποι με το πρόβλημα είναι τουλάχιστον 500 επικουρικοί γιατροί σε σύνολο 2.100, οι οποίοι εργάζονται για παραπάνω από 24 μήνες στην ίδια θέση. 

Οι επίτροποι επικαλούνται τους νόμους και κρίνουν ότι "η δαπάνη" για την πληρωμή των μισθών «δεν είναι σύννομη" επειδή "η συνολική διάρκεια απασχόλησης υπερβαίνει τους 12 μήνες». 

Μάλιστα θεωρούν ότι η ανανέωση της θητείας των επικουρικών που προσλήφθηκαν με ετήσια σύμβαση είναι νόμιμη μόνο εφόσον «το κόστος μισθοδοσίας ενταχθεί σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα». 

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο γραμματέας αλλά και το μέλος του συλλόγου εργαζομένων που συντάχτηκαν στο πλευρό των συναδέλφων τους και κάλεσαν την ηγεσία του Υπουργείου να καλύψει τις ανάγκες των νοσοκομείων.

anex.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - Νέα διαμαρτυρία των εργαζομένων με φόντο τα προβλήματα
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 5469663423422486049
item