Ήπειρος: Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα σε υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Ήπειρος: Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα σε υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ήπειρος: Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα σε υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης

Ήπειρος: Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα σε υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης

Πρωτοφανές χαρακτηρίζεται για το σύνολο των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας το αδιέξοδο των τελευταίων ημερών με την εμπλοκή που παρουσιάστηκε στην αποπληρωμή του προμηθευτή καυσίμων, αλλά και άλλων προμηθευτών – συνεργατών, με αποτέλεσμα δεκάδες αυτοκίνητα υπηρεσιών να παραμένουν ακινητοποιημένα. 

Από τη μία πλευρά ο προμηθευτής καυσίμων έχει «σφραγίσει» τις αντλίες προς τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης λόγω των οφειλών απέναντί του και της καθυστέρησης αποπληρωμής που ξεπερνά τους τέσσερις μήνες, ενώ από την άλλη αυτοκίνητα διαφόρων υπηρεσιών παραμένουν ακινητοποιημένα στα συνεργεία όπου επίσης καθυστερεί η προμήθεια και πληρωμή των ανταλλακτικών. 

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι από την προηγούμενη εβδομάδα νευραλγικές υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης, όπως είναι οι δασικές υπηρεσίες να υπολειτουργούν, αδυνατώντας να διενεργήσουν προγραμματισμένους ή έκτακτους ελέγχους και αυτοψίες. 

Από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε το ζήτημα σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε παρέμβαση του συντονιστή, διαπιστώθηκε η αμοιβαία καλή διάθεση με το σύνολο των εμπλεκόμενων, πλην όμως γραφειοκρατικοί και υπηρεσιακοί λόγοι κρατούν – μέχρι χθες τουλάχιστον – τα αυτοκίνητα ακινητοποιημένα. Κάποιο φως στον ορίζοντα φάνηκε χθες τουλάχιστον για τα αυτοκίνητα που βρίσκονται για επισκευές στα συνεργεία, όπου δόθηκε η διαβεβαίωση ότι από σήμερα κιόλας θα βρίσκονται στη διάθεση των υπηρεσιών. 

Δεν ισχύει το ίδιο όμως με το ζήτημα της προμήθειας των αυτοκινήτων της Αποκεντρωμένης με καύσιμα, καθώς δεν είχε βρεθεί η κατάλληλη φόρμουλα, για να ξεπεραστούν το συντομότερο δυνατό τα προβλήματα. 

Μάλιστα, χθες υπήρξε η πληροφορία, ότι δασικοί συνεταιρισμοί προτίθενται να προχωρήσουν σε επίσημη καταγγελία της κατάστασης η οποία έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες, που έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην υλοποίηση εργασιών που εκτελούνται αυτή την περίοδο σε δάση και δασικές εκτάσεις.

ele.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Ήπειρος: Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα σε υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 9007592185311920040
Σχόλια
item