Ήπειρος: Σε διαβούλευση μέτρα στήριξης των Ρομά της Ηπείρου

Ήπειρος: Σε διαβούλευση μέτρα στήριξης των Ρομά της Ηπείρου

Δράσεις που αφορούν στην κοινωνική ένταξη των Ρομά της Ηπείρου συζητήθηκαν στην συνάντηση διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Ιωαννίνων με την συμμετοχή αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων από τους 4 Νομούς. 

Με δεδομένα την Εθνική Στρατηγική σε θέματα Ρομά αλλά και το γεγονός ότι στους Δήμους που διαβούν Ρομά απαιτούνται παρεμβάσεις ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσής τους και να προστατευθεί η δημόσια υγεία και παράλληλα είναι επιτακτική ανάγκη η δημιουργία δομών κοινωνικής φροντίδας και επανένταξης, αποφασίσθηκε η ενεργοποίηση μιας σειράς δράσεων.

Ανάμεσά τους περιλαμβάνεται η διεύρυνση των Κέντρων Κοινότητας με δύο νέες δομές στους Δήμους Ιωαννιτών και Αρταίων οι οποίες θα λειτουργούν κοντά στους καταυλισμούς των Δήμων αλά κι η δημιουργεί 4μελών ομάδων εργασίας, με σκοπό την υγειονομική φροντίδα και συμβουλευτική του χώρου διαβίωσης του πληθυσμού Ρομά και την παροχή ενημέρωσης, εκπαίδευσης, ευαισθητοποίησης και συμμετοχής σε δράσεις της ευρύτερης κοινότητας. 

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε να δημιουργηθούν τρεις τέτοιες δομές μία για την περιοχή Τσαλάντρες του Δήμου Ιωαννιτών, και από μία για την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και Πρέβεζας, με το ήμισυ του προβλεπόμενου προσωπικού η κάθε μια, δεδομένου ότι σε αυτές τις περιοχές δεν θα υπάρχει διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας.

Επίσης έγινε αποδεκτή η προτεινόμενη χορήγηση επιδότησης ενοικίου για 10 συνολικά οικογένειες Ρομά προτείνοντας παράλληλα στο αρμόδιο υπουργείο την διερεύνηση της δυνατότητας του διπλασιασμού των οικογενειών.

Τέλος δρομολογείται η δημιουργία υποδομών υγειονομικού χαρακτήρα με την δημιουργία χώρων όπως δημόσια λουτρά και παροχή πόσιμου νερού.


epirusblog.gr
5 of 5
Ήπειρος: Σε διαβούλευση μέτρα στήριξης των Ρομά της Ηπείρου
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3268301380405540978
item