Γιάννενα: Πρόσκληση συμμετοχής σε σύσκεψη από την Ένωση Γονέων Ιωαννίνων Γιάννενα: Πρόσκληση συμμετοχής σε σύσκεψη από την Ένωση Γονέων Ιωαννίνων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Πρόσκληση συμμετοχής σε σύσκεψη από την Ένωση Γονέων Ιωαννίνων

Γιάννενα: Πρόσκληση συμμετοχής σε σύσκεψη από την Ένωση Γονέων Ιωαννίνων
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ''Ένωση Γονέων Μαθητών Ιωαννίνων'', σχετικά με τη συμμετοχή σε σύσκεψη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της εκπαίδευσης, ανέφερε τα εξής:
''Αγαπητοί γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί 
Πέρασαν δύο μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και μέσα σε αυτό το διάστημα πολλοί Σύλλογοι Γονέων ανταποκρίθηκαν στον κάλεσμα της Ένωσης να γίνουν γενικές συνελεύσεις στα σχολεία, να συζητηθούν πλατιά τα προβλήματα της εκπαίδευσης.
Παράλληλα, με τους γονείς και τους μαθητές ανοίξανε πολλά ζητήματα μέσα στο σχολείο σχετικά με την μόρφωση, «ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει» με αποκορύφωμα το μαθητικό συλλαλητήριο στις 30/10 στο οποίο συμμετείχε και η Ένωση. 
Η δράση αυτή  ήταν Πανελλαδική και η ανταπόκριση μαθητών και γονέων ήταν μεγάλη. 
Αυτό, όπως ήταν φυσικό, δεν άρεσε στην Κυβέρνηση η οποία δια μέσω του Υπουργού Παιδείας μας κατηγόρησε λέγοντας: «Είναι υπεύθυνο  Σύλλογοι Γονέων να παίρνουν τα παιδιά και να λένε κάνουμε συλλαλητήριο για ένα ουσιαστικό σχολείο, αυτό είναι το αίτημα, για ένα ουσιαστικό σχολείο τα παιδιά να χάνουν ώρες;».
Σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι μαθητές βίωσαν την αδιαφορία, την υποτίμηση των προβλημάτων από πολλούς διευθυντές και ορισμένους εκπαιδευτικούς, ως και την τρομοκρατία για να μην αναδειχτούν τα προβλήματα, απειλώντας για άλλη μια φορά ότι δεν θα πάνε εκδρομές, θα πάρουν αποβολές ή θα φέρουν την αστυνομία. 
Το  αποκορύφωμα της πίεσης και της τρομοκρατίας ήταν την μέρα του συλλαλητηρίου που κλείδωσαν πόρτες για μην φύγουν μαθητές, θυμήθηκαν εκείνη την μέρα να κάνουν συμβούλιο με 15/μελή για τις εκδρομές και κάποιοι γονείς χωρίς να ακούνε τα παιδιά τους για τα προβλήματα καλούσαν την αστυνομία για να φοβίσουν μαθητές, φορείς φοιτητικών συλλόγων και γονείς. 
Κι ενώ όλα αυτά συνέβαιναν στα σχολεία, η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων δεν πήρε θέση και ήταν απούσα από την κινητοποίηση της 30ης του Οκτώβρη.
Εμείς για άλλη μια φορά θα πούμε ότι δεν θα κάτσουμε στα αυγά μας όπως θα το ήθελαν. Έχουμε χρέος απέναντι στα παιδιά μας να παλέψουμε από κοινού για «Μόρφωση-Δουλειά-Ζωή με δικαιώματα».
Για όλα τα προβλήματα της εκπαίδευσης θέλουμε να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις κλιμάκωσης του αγώνα μας μαζί με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Γι αυτό σας καλούμε σε σύσκεψη που θα γίνει την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου στο 27ο Δημοτικό Σχολείο στην Κιάφα στις 7:00 το απόγευμα.''
vimanews.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Πρόσκληση συμμετοχής σε σύσκεψη από την Ένωση Γονέων Ιωαννίνων
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 1330809552996267327
Σχόλια
item