Γιάννενα: ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ - Δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο για το Κοινωνικό Οδοντιατρείο Γιάννενα: ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ - Δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο για το Κοινωνικό Οδοντιατρείο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ - Δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο για το Κοινωνικό ΟδοντιατρείοΓιάννενα: ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ - Δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο για το Κοινωνικό Οδοντιατρείο
Σύμφωνα με τα όσα ορίζει η νομοθεσία αλλά και ο κώδικας δεοντολογίας, κινήθηκε ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων στο ζήτημα του Κοινωνικού Οδοντιατρείου που βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Δημήτρης Κήττας, μιλώντας χθες στο Ioannina TV, σημείωσε πως από την πρώτη στιγμή οι οδοντίατροι, στάθηκαν στο πλευρό του ΟΚΠΑΠΑ θέλοντας να βοηθήσουν την όλη προσπάθεια.
«Εμείς, εξ΄ αρχής, σταθήκαμε στο πλευρό της διοίκησης του ΟΚΠΑΠΑ και μάλιστα ανταποκριθήκαμε σε όσα μας ζητήθηκαν από πλευράς του εξοπλισμού του οδοντιατρείου, δεδομένου ότι μας ζήτησαν να τους πούμε τι προμήθειες θα έπρεπε να κάνουν για να λειτουργήσει η δομή. 
Ωστόσο, ο Σύλλογος ακολούθησε την νόμιμη διαδικασία αναφορικά με την αδειοδότηση. Δυστυχώς, δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο για να λειτουργήσει η δομή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κήττας.
Παράλληλα, ξεκαθαρίζει ότι από πλευράς δεοντολογίας, οι οδοντίατροι δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε μειοδοτικό διαγωνισμό: «Αντίκειται στην δεοντολογία», καταλήγει.
Όσο για τις ανάγκες των πολιτών που δεν μπορούν να απευθυνθούν σε ιδιώτη; «Σε επικοινωνία που είχαμε με τους διοικητές των μεγάλων νοσοκομείων της πόλης μας, μας ενημέρωσαν ότι μπορούν να απευθυνθούν στα δυο νοσηλευτικά ιδρύματα», τόνισε, ευχόμενος να υπάρξει άμεσα λύση μιας και δεν πρόκειται για το κοινωνικό οδοντιατρείο μόνο της πόλης μας αλλά για πολλά οδοντιατρεία σε όλη τη χώρα.
anex.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ - Δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο για το Κοινωνικό Οδοντιατρείο
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 5698011355246645246
Σχόλια
item